Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Albert Otero, com a resposta a l'article de Josep Lligadas publicat aquí)

Estimat Josep Lligadas:

No ens coneixem, però m'agradaria fer un parell de consideracions al teu article de l'últim número de "L'Agulla" del mes de juny, el núm. 90. Parles sobre la consulta, que creus poc democràtica, i en definitiva del que s'anomena "el procés".

Primer: No oblidem una cosa molt important. Si hem arribat fins aquí, si s'ha muntat tot aquest rebombori, si s'ha posat data pel dia de la consulta i s'ha redactat una pregunta, és només per UN motiu: per aconseguir la INDEPENDÈNCIA.

Tot aquest procés té un únic objectiu (i ho sento però aquesta paraula la repetiré molts cops): la INDEPENDÈNCIA. No ens enganyem.

Des de l'any 2010 amb la gran manifestació per la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional, fins a les consultes populars a tot Catalunya, (inclòs Barcelona Decideix, etc) fins a la gran manifestació de l'onze de setembre de 2012, i a la Via Catalana del 2013, tot s'ha fet sobre la base d'aconseguir la INDEPENDÈNCIA.

Ningú no va cridar: "Fe-Fede-federalisme". Ni tampoc: "Pac- pacte-pactefiscal"

Un dels dirigents de l'Assemblea Nacional Catalana ho va dir ben clar abans de la Via Catalana: "Tot aquell que vingui serà comptat com a independentista". Doncs bé: dos milions d'independentistes donant-se la mà al llarg de 400 km.

Segon: tot aquesta parafernàlia de la tercera via, és només un joc, que s'ha colat amb calçador, enmig del debat, aprofitant que el Besòs passa per Santa Coloma, i només per aigualir els arguments sobiranistes.

Un il·lús primer secretari del PSC fent-ne bandera i no adonant-se que tothom se li reia a la cara. Aprofitant una peregrina idea d'un predecesor seu (en Maragall) i que ara s'ha girat cap a la INDEPENDÈNCIA. Si algú vol una consulta sobre el model de relació d'Espanha amb Catalunya, que tregui dos milions de persones al carrer i que cridin: "nou-noumodel- noumodelderelació"...i apa.

Repeteixo, ningú ha sortit al carrer tots aquests anys els dies onze de setembre per demanar un nou encaix de Catalunya "dins" d'Espanya, o al costat. Demanaven la INDEPENDÈNCIA.

Tercer: el Dret a Decidir no és una finalitat en sí mateixa. És només un instrument, per que es volen fer les coses ben fetes i democràticament impecables. Com tot dret, només té sentit si es pot exercir (com el Dret a l'Avortament) i no ha de tenir restriccions.

I ésa questa l'eina que es vol fer servir, per que és un dret reconegut universalment,  per arribar allà on es vol arribar: a la INDEPENDÈNCIA.

A les manifestacions tampoc es cridava: "dre-dret-dretadecidir". Dius que no pots expressar el que vols a través de les preguntes plantejades. És que la qüestió que es planteja és la independència, i no cap altra.

Repeteixo. Si algú vol una consulta sobre el que ell voldria que li preguntessin, que s'espavili.

Si es vol que es faci una pregunta amb tres respostes que facin una mani tot dient: "tre-tres-trespreguntes...."

Que tregui gent al carrer o guanyi les eleccions.

De moment el que una majoria important vol és que se li pregunti sobre la INDEPENDÈNCIA.

I aquí hi som.

A mí tampoc m'agrno ada la pregunta (i amb això estic d'acord amb tu) per que si el Sí-Sí no treu més del 50 % dels vots totals, estarem negociant un Sí-No, MINORITARI, i que ningú sap que vol dir. I tornarem on erem, i encara pitjor.

M'agradaria recomanar-te la lectura d'un llibre que es llegeix molt ràpid i que explica tota la gestació de l'ANC. És d'en Pere Martí i es titula "El dia que Catalunya va dir prou" de l'editorial Columna.

Si hem arribat fins aquí és precisament i no gensmenys per que la gent de l'ANC s'ho va proposar, per aconseguir ni més ni menys que la INDEPENDÈNCIA.

Ni federalisme, ni terceres vies, ni tres respostes... Ni per que ara uns quants ho arreglin tot des dels despatxos. Ja n'hi ha prou. La democràcia és la veu de la gent. I la gent demana una cosa i vol que se li pregunti per això.

I de pas, i SOBRETOT, dos petits articles que resumeixen molt bé tot el que fins ara s'ha dir i redit:

http://www.naciodigital.cat/opinio/8327/carta/oberta/ramon/jauregui

http://m.vilaweb.cat/mailobert/4200098/tercera-via-parlem-ne.html

Moltes gràcies i disculpa per l'atreviment.

Albert Otero, Cornellà de Llobregat