Vés al contingut
Fitxer de vídeo

Espanya i les xifres de la vergonya de la pobresa infantil

Solidaritat al Km 0 per una infància digna

Al restaurant 4Gats de Barcelona és va presentar la exposició i el Calendari #Invulnerables, fent una denuncia de la pobresa infantil i apostant per la lluita des de la proximitat

El restaurat 4gats del Grup Farré de restauració, va ser l’escenari de la presentació del Calendari 2019 del programa Invulnerables i d’una exposició de fotografies de nens beneficiaris del mateix, anomenada “Som-Riures”.

Durant la presentació, Sor Lucía Caram, promotora del programa #Invulnerables i abanderada de la lluita per la infància i contra la pobresa Infantil a casa nostra, va reafirmar el compromís de tots els implicats amb Invulnerables, a lluitar contra la pobresa Infantil des de el Km 0, a casa nostra, convidant a que tothom pugui sumar-se a aquesta causa noble, que pot transformar la vida de les famílies. Va insistir en “les xifres de la vergonya que posen a l’Estat Espanyol encapçalant les maleïdes xifres de inhumanitat que aboquen als nens, als menors i a les seves famílies, a viure en la pobresa i en situacions de indignitat i postració. Mentres es fan promeses no acomplertes, els nens continuen sent els grans oblidats del Govern Espanyol i les seves polítiques no passen de ser populistes i mai transformadores”. Va recordar que un de cada tres nens pateixen a causa de la pobresa, i que això s’ha cronificat en els últims anys, al punt que “avui els nens que han nascut en famílies pobres, difícilment podran sortir del cercle de la pobresa i aconseguir viure amb un futur més proper i amb benestar i dignitat”.

El President de Mesoestetic, Joan Carles Font, com a empresa implicada amb Invulnerables, va agrair que un programa que treballa per la infància al nostre País, hagi volgut implicar a la seva empresa. Va insistir que “Aquesta lluita i aquesta causa, ha de ser la de tots els catalans i catalanes i la de tots els homes i dones de bona voluntat” dient que “es hora de passar de les paraules i bons propòsits a l’acció i al compromís, apostant per la infància” Va insistir dient que “Si lluitem per la infància i per la família, fem justícia al present i garantim el futur i el progrés, perquè els nens son la part mes vulnerable de la cadena de risc d’exclusió social, i la seva vulnerabilitat ens reclama lluitant, no un dia, sinó, cada dia, amb accions que portin a transformar les polítiques socials i a sumar al conjunt de la societat, perquè aquesta es la gran lluita i el gran repte de la nostra societat”.

Al seu torn de paraules Angel Peix com amfitrió del restaurant 4Gats, del Grup Ferré de restauració, va agrair que s’hagués escollit “aquest espai per presentar el Somriure esperançador dels nens, perquè ens fa mal la pobresa infantil, i mes quan veiem que la tenim tant a prop”. Va explicar que “a prop d’on ens trobem hem tingut noticia que hi ha famílies amb nens que viuen trasters de 3 o 4 metres quadrats, el que significa un fracàs, un drama i la obligació de tots els ciutadans a plantar cara a una situació d’indignitat i violació dels drets dels nens, com aquesta”.

A l’acte estaven presents, Marta Clotet, la fotògrafa de la exposició que romandrà oberta fins al dia 20 de desembre; l’empresari Guillem Vila de l’empresa Vilà Vila, que cva cofinançar el Calendari Invulnerables 2019, amb l’Obra Social la Caixa, Impremta Orriols i Mesoestetic.

Un cop acabats els parlaments, de la ma de marta Clotet i Laura Gil de Espai Caixa Francesc d’Assis de Manresa, es va fer un recorregut per la exposició, explicant les histories i les vivències de cada u dels nens protagonistes dels calendari, “autèntics campions en esperit de superació”. Tots van ressaltar que els nens reflecteixen en els seus rostres alegria i vitalitat.

Als 4Gats del carrer Montsió 3 del Gòtic, es pots visitar la exposició “Som-riures” i comprar els calendaris amb els que es podran finançar les colònies d’estiu dels nens del programa.

Invulnerables

INVULNERABLES és una iniciativa que treballa perquè tots els infants i les seves famílies tinguin les mateixes oportunitats, independentment del seu origen. L’objectiu de la iniciativa és trencar el cercle de la pobresa que es transmet de generació en generació a través d’una eina fonamental: l’educació.

El programa Invulnerables va adreçat a infants i a les seves famílies, seleccionats per serveis socials o entitats del tercer sector. El treball conjunt amb els agents socials, educatius i de promoció de la salut del territori ens ha permès elaborar un pla d’acció personalitzat per proporcionar un suport continuat a les famílies que participen activament en el programa.

Invulnerables s’emmarca en el programa busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats arreu de l’Estat. El programa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb l’objectiu de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint i donant suport a les polítiques de millora de la igualtat i la cohesió social.

Dades de contacte per a qualsevol dubte, pregunta o més informació:

LAURA GIL GARRIGA

#INVULNERABLES - EspaiCaixa Manresa

+34 690 162 095

lgil@fundaciolacaixa.org

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.