Vés al contingut

Per saber-ne més

La pobresa continua penalitzant la infància de manera alarmant.

Se’ns diu per activa i per passiva que la desigualtat és creixent, que la pobresa s’ha cronificat i que la bretxa entre rics i pobres cada vegada és més gran: que la pobresa s’hereta, passa de pares a fills i que un nen que neix en una llar pobra està condemnat deper vida a ser pobre.

Ni les polítiques socials, ni el suport de la societat garanteixen avui que els nens tinguin les mateixes oportunitats; al contrari, tenim la trista impressió que se’ls fa la traveta als que pitjor ho passen i això no només hipoteca el present dels nens i n’impedeix el creixement, sinó també el futur de la nostra societat.

Les famílies amb nens, malgrat els esforços titànics, pateixen perquè constaten com el món evoluciona i a ells se’ls deixa enrere. Hi ha una gran inacció política en matèria d’inversió social en polítiques familiars, mentre que la majoria silenciosa de ciutadans observa impotent, indiferent, i d’altres de forma apàtica, com les conseqüències d’un model socioeconòmic continuen expulsant els més febles.

Són moltes les persones i entitats que treballen en projectes transformadors i que miren d’influir presa de decisions d’unes polítiques a favor de la família i la infància que són minses i que no acaben d’arribar.

El cert, però, és que mentre passa això, constatem que les famílies pateixen, perquè la fam no pot esperar, la pobresa fa patir i les privacions essencials del més bàsic generen una sagnia de patiment i dolor, que qui gaudeix del benestar, no es pot imaginar.

L’Obra Social “la Caixa” i els bancs d’aliments d’arreu d’Espanya, han llançat una campanya, que gosaria dir que és «d’emergència». Un SOS a la societat per sumar i perquè alguna cosa tan senzilla i essencial en l’alimentació d’un nen, com és la llet, arribi a totes les llars avui penalitzades per la pobresa, la manca de treball i d’oportunitats... la pobresa i la misèria!

Se’ns demana col·laborar apadrinant la llet de cada dia per a un nen o per a una família. És un gest que és significatiu, i pot ser essencial, si entre tots som capaços de sumar i compartir.

Avui demano, després de constatar com aquesta campanya ens ajuda als qui som en els espais de distribució d’aliments, als receptors dels bancs d’aliments, que en aquestes vacances, compartim el que bonament puguem.

És ben senzill: a www.granrecollidadellet.cat www.granrecogidadeleche.es o a qualsevol oficina de “la Caixa”, es pot fer un donatiu... Tot suma. I si tots ho compartim, aquesta campanya pot arribar a ser «la llet!» Perquè haurà ajudat que molts pares hagin de deixar d’afegir aigua a la llet, perquè no en tenen prou per alimentar els seus fills que legítimament i com tots els humans, tenen gana! I necessiten menjar i alimentar-se.

En nom d’ells, dels nens, i dels seus pares, gràcies per compartir-ho.

Publicat a Catalunya Cristiana 16.7.2017

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.