Vés al contingut

Com ja va passar durant el Concili Vaticà II, l’episcopat espanyol té el pas canviat respecte dels aires que venen de Roma. Mentre el papa Francesc intenta del dret i del revés canviar el discurs sobre la dona a l’Església, el cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València, ha llençat una de les crítiques més dures que es recorden contra el feminisme, en forma d’ideologia de gènere. Feia pocs dies que havia carregat contra “l’imperi gai” i ara, aprofitant ni més ni menys que la diada de Corpus, relacionada amb la caritat, s’ha despatxat a gust contra la ideologia de gènere. I fins i tot ha fet una crida a la desobediència a les lleis. No és estrany que alguns mitjans l’hagin qualificat irònicament d’antisistema i que fins i tot el PP s’hagi desmarcat d’aquest polèmic cardenal, prou conegut entre nosaltres per convocar actes i pregàries per la unitat d’Espanya.

Antonio Cañizares va ocupar importants càrrecs al Vaticà fins que hauria manifestat la seva voluntat de tornar a Espanya. La manca d’adaptació als aires romans haurien forçat la seva marxa, amb una insistència tan forta que ja forma part de les llegendes urbanes que circulen per la capital italiana. Es van disparar els rumors que el situaven a Madrid, en substitució de Rouco. Igualment, en el joc de cadires que provoquen els nomenaments, també en el si de l’Església, Cañizares va estar a punt de ser destinat a Barcelona. No va ser una anècdota inversemblant, sinó que va ser una possibilitat molt real. Ara fa exactament dos anys i un mes la filtració del diari La Vanguardia, va provocar l’efecte contrari i la protesta lògica de la majoria de sectors de l’Església catalana. En canvi, el Govern espanyol, en especial el titular d’Interior, Jorge Fernández Díaz, amic personal de Cañizares i avalador de la seva candidatura, hauria mostrat privadament la seva irritació per la publicació de la notícia. Sigui com sigui, costa molt de creure que Cañizares hagués encaixat en la nostra societat catalana. El seny es va acabar imposant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.