Vés al contingut

El desembre de 2005, ara fa quatre anys, la Delegació de Pastoral Universitària del Bisbat de Bacelona posava en marxa el portal Universitaties.net. El setembre de 2008 es va produir una notable renovació i, un any més tard, ja s'ha produít enviament número 100 del newsletter del portal, un butlletí que s'envia a més de 15.000 persones. Els autors, en aquest darrer butlletí, destaquen que "fruit d'aquest treball ha nascut el llibre Pensar a la Universitat, que ha estat valorat com una de les millor propostes de reflexió del món acadèmic català".

El butlletí d'aquesta quinzena anuncia interessants novetats. El pròxim divendres 11 de desembre tindrà lloc la següent trobada de Grans mestres espirituals, on es parlarà de Santa Teresa de Jesús i Sant Joan de la Creu. I proposen conèixer la vida i obra d´aquests dos referents místics i literaris a San Juan de la Cruz (y su importancia para el mundo moderno), Lectura del cántico de San Juan de la Cruz, La mística en Teresa de Ávila i Poemas de Santa Teresa de Jesús. Cinta Espuny va assistir a les jornades que la Universitat de la Mística d´Àvila va fer sobre Edith Stein el passat mes de setembre i ho explica a la segona part de l'article Ávila nos citó con Edith Stein. A l'apartat Cinema i música, Peio Sánchez recomana la pel·lícula Julie y Julia a Cocinando esperanza i Sigrid Haas ens parla sobre esperança amb l'obra Stabat Mater de Antonín Dvořák.

Amb l'inici del temps litúrgic de l'Advent i, amb ell, la preparació del Nadal, el portal proposa la lectura d'aquests dos articles que reflexionen sobre aquest moment de l'any: Relectura teológica de la Navidad i Cultura religiosa de Adviento. Anna Ramis creu que vivim en una societat líquida on, sovint, els nostres plantejaments acaben sent efímers i ho explica a Pot ser líquida l'esperança? Albert Soler comenta un nou fragment del Llibre de l'amic e amat a Versicle 43, i Josep Mª Solà explica la propera lectura del diumenge a L'inici de l'obra de Lluc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.