Vés al contingut

(Arrels Sant Ignasi) Aquest estiu 2019 ja farà 10 anys que l’Ajuntament de Lleida va crear les diferents comissions d’atenció a les necessitats bàsiques juntament amb la resta d’entitats socials que treballen a la ciutat. L’objectiu d’aquestes comissions era doble: coordinar i facilitar la millor atenció a les persones del nostre municipi. En el sí d’aquestes comissions s’hi troba la comissió de temporers, ja que la realitat de la ciutat de Lleida ens portava a preocupar-nos per una situació que any rere any ens interpel·lava.

En els darrers anys, a la comissió de temporers hem detectat que la realitat s’ha anat modificant. S’ha produït un canvi de model, on la població temporera ja no sol·licita la cobertura de les necessitats bàsiques, sinó que la principal necessitat que es detecta és d’allotjament.

Aquest anàlisi s’ha posat de manifest en les darreres taules participatives, on tothom ha estat d’acord i on s’ha vist la necessitat d’oferir espais d’allotjament amb un assessorament social i laboral a les persones temporeres.

Al mes de juny del 2019 la ciutat de Lleida no oferirà la cobertura de les necessitats bàsiques a les persones temporeres, ja que l’administració local va deixar de liderar-ho. Aquesta decisió ens genera inquietud vers l’acollida que com a societat lleidatana oferirem a les persones temporeres, persones que aporten la força de treball a un dels motors econòmics del nostre territori.

Ens preocupa les possibles situacions de vulnerabilitat social en les que aquestes persones es poden trobar i que aquestes atemptin, a més, contra la seva dignitat de les persones temporeres treballadores.

La societat de valors que construïm es mesura per les nostres accions. I ens entristeix que la xarxa que durant tant temps s’ha construït amb voluntat d’esforç i de servei vers la ciutat, avui es dissolgui i les conseqüències siguin per les persones més vulnerables.

Esperem, que el canvi de consistori permeti, replantejar aquesta situació per convertir-nos realment en ciutat d’acollida!

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.