Vés al contingut

Susana Woodcock, rectora de l’Església de Crist a Sabadell, està convençuda que al nostre país no hi haurà controvèrsies amb l’adhesió d’anglicans a l’Església romana ja que “a Catalunya no existeix aquesta divisió entre els anglicans”.

L’Església catòlica va anunciar fa unes setmanes que acolliria els anglicans contraris a que dones i homosexuals puguin ser capellans. Aquesta decisió no ha estat del tot ben vista tan per alguns col·lectius catòlics com per alguns col·lectius anglicans. La setmana passada la Santa Seu va publicar una constitució apostòlica que a banda de facilitar l’ingrés dels anglicans a l’Església romana, també accepta bisbes i capellans anglicans casats, però en canvi no modifica l’obligació del celibat per sacerdots catòlics.

Responent a CatalunyaReligio.cat, Susana Woodcock, una pastora anglicana que porta més de deu anys a Catalunya, explica que no hi ha la intenció entre els anglicans que resideixen a Catalunya de passar-se a l’Església catòlica. Ben al contrari, afirma que “hi ha persones que es mouen en sentit contrari i es fan anglicans. Però nosaltres no ho anunciem a crits”.

Susanna Woodcock no s’oposa a que alguns anglicans més tradicionalistes vulguin adherir-se a l’Església romana però dubta que “la realitat del catolicisme vist i viscut des de dins serà tot el que esperen els anglicans des de fora”.

Finalment, pel que fa a l’acceptació dels bisbes i capellans casats, Woodcock creu que “els capellans catòlics ho veuran com una injustícia” ja que a ells no se’ls permet estar casats i en canvi els nouvinguts de l’Església anglicana podran gaudir d’aquesta excepció.

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.