Vés al contingut

Què en penses de la pobresa? Perquè hi ha pobres? Per què hi ha rics? Coneixes personalment alguna persona pobra? Els pobres no interessen massa. A més, ells i elles, sovint no voten, no fan massa soroll, estan allà, als nostres carrers i barris, i també en països llunyans. Són tants milions i sovint els situem tan lluny de nosaltres, que...

Qui s'interessa per ells? Qui s'hi atansa amb respecte i sense pors? Qui els escolta i permet que s'expressin? Qui els tracta de tu a tu? Qui creu que són persones amb valors? Qui es desentén d'ells i elles? Qui en fuig? Qui els critica, menysprea i maltracta? Qui resta indiferent a la seva existència? Qui considera que "millor deixar-los a la seva sort"?

Sincerament crec que hi ha moltes persones que s'interessen per ells i elles. N'hi ha una d’entre elles, que fins i tot té la gosadia de recordar el què diu el Salm bíblic al capítol 9, verset 19: "No es veurà defraudada l'esperança dels pobres". Em refereixo al papa Francesc, que per tercer any consecutiu ha convocat la Jornada Mundial dels Pobres. En el seu missatge per enguany en el punt 9 diu: "Els pobres són persones a les quals s'ha d'anar a trobar".

La Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Socio-Caritativa del Bisbat de Lleida, ens interessem pels pobres, els exclosos, les persones que viuen en situació de vulnerabilitat. La nostra missió i raó de ser és estar al seu costat, acollir-los, escoltar-los i caminar amb ells, creure en les seves potencialitats. I sí, també, aprendre d'ells i elles i treballar per una societat inclusiva i més justa.

Per tot això, hem volgut sumar-nos a la jornada convocada pel papa Francesc, i hem organitzat un acte públic, en el qual volem trobar-nos persones voluntàries, professionals contractats de les nostres entitats, i també persones que viuen en situació de vulnerabilitat i que estem acompanyant, així com qualsevol persona que vulgui interessar-se per aquesta realitat. Us convidem a escoltar les seves veus. Us esperem dissabte dia 16 a les 12 del migdia a la Plaça Sant Francesc de Lleida. Segur que no ens deixarà indiferents.

Carles Sanmartín Sisó

Coordinador de la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Socio-Caritativa

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.