Vés al contingut

(Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Caritativa i Social de Lleida) Com a Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social ens unim a la II Jornada Mundial dels Pobres convocada pel Papa Francesc. En la II Jornada Mundial dels Pobres, que se celebra sempre en el tercer diumenge de novembre, el Papa ens convida a tots els cristians a fer una opció per als pobres, rebutjats i marginats.

Ell, en el missatge que ens ha adreçat per aquesta jornada, ens diu que estem cridats a tornar la nostra mirada cap a ells, per escoltar el seu crit i reconèixer les seves necessitats, a no passar de llarg pel seu costat...A no ser indiferents, a no tenir por d'ells, ni a rebutjar-los (Aporofòbia), ans al contrari, descobrir els pobres que ens envolten, amb l'esperit del Bon Samarità i de les Benaurances de l'Evangeli.

Hem de recordar que va iniciar el seu pontificat amb la frase "Com voldria una església pobra per als pobres". Els pobres, no solament són, aquelles persones que no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques, sinó també les que pateixen soledat, malalties, trencaments familiars, dols, adicions, manca de llibertat...

Cal doncs, que visquem atents a les seves necessitats, i acompanyar-los en el seu sofriment. Tenir comprensió d'ells, ajudar-los a retrobar la seva dignitat. Hem de ser instruments de la Misericòrdia de Déu Pare.

Donant respostes a les pobreses, creure i treballar perquè un altre món sigui possible, un món més just i solidari i fer-ho en perspectiva de futur.

Denunciant les injustícies, interpel·lants nostres administracions, fent callar les veus i els tòpics, dels qui consideren els pobres, persones indigents, portadores d'inseguretat i desordre.

Lluitant per aconseguir novament Drets, que les nostres societats havien conquerit, i que constatem, han sofert un retrocés en els moments actuals. Drets com els laborals, retallades i privatitzacions en els serveis públics...que són causa de desigualtats I exclusió social.

Resumint, el Papa Francesc ens demana a tots i totes que escoltem el crit del pobre, que no siguem sords al seu sofriment, soledat, desil·lusió i esperança. Que intervinguem amb el nostre compromís personal a millorar la seva situació, transformant la nostra societat.

Ell ens diu " Cada cristià i cada comunitat, són cridats a ser instruments de Déu per a l'alliberament i promoció dels pobres, de manera que puguin integrar-se plenament en la societat". "Els pobres ens evangelitzen, ajudant-nos a descobrir cada dia la bellesa de l'Evangeli".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.