Vés al contingut

«Veniu a mi tots els que estigueu cansats i atabalats que jo us alleujaré». (Mt 11,28-30) Hem volgut començar aquest article d'opinió amb aquesta frase de l'Evangeli segons Sant Mateu per a posar en el centre a Aquell que ens està sostenint i consolant en aquests temps de crisi sanitària i socioeconòmica. Com es pot fer arribar l'Evangeli a tants que pateixen? Una de les accions socials que desitgen continuar en marxa i arribar a tots, especialment als qui es troben en situació de desprotecció i vulnerabilitat, són les entitats pertanyents a la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lleida.

Les accions que es realitzen per part de les entitats que pertanyen a la Xarxa Caritativa i Social són: prestació de recursos econòmics i en espècies així com acompanyament telefònic a la població que en aquests moments es troba en situació de desprotecció i de vulnerabilitat.

Aquest dilluns 30 de març ens hem tornat a reunir per videoconferència per a donar-nos ànim els uns als altres i a més, proposar idees que ajudin a pal·liar els danys ocasionats pel tan nomenat Covid 19. Salvador Giménez, bisbe de Lleida, també va participar en la reunió. Volem continuar lluitant per mantenir tants recursos que segueixen dia a dia veient quina és la millor manera per continuar units, reconfortant-nos i ajudant a aquells que més ho necessiten.

Per això, volem agrair i encoratjar a totes les persones voluntàries, treballadors i treballadores per tots els serveis d'atenció, escolta i acompanyament que ofereixen de forma desinteressada per apaivagar la situació de crisi sanitària que té repercussions socials, de treball i econòmiques. Sabem que és una circumstància nova que comporta incertesa, neguit perquè és una situació que ens ha agafat en tots els sectors sanitaris, socials i econòmicament d'una forma desprevinguda. Però també sabem que en els moments més difícils és on poden aparèixer més que mai, la solidaritat de les persones, el valor d'una abraçada amiga. I de ben segur que sortirem més enfortits en valors i en prioritats davant la societat.

Així que des de les entitats pertanyents a la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social del Bisbat de Lleida us volem animar a no defallir en aquesta carrera de fons a la qual tots volem arribar: la santedat, sent solidaris amb el qui sofreix.

Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Social i Caritativa

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.