Vés al contingut

Sao Paulo, Lima i Quito a 25 d'Agost de 2019

En aquests dies, incendis a la Pan Amazònia han pres dimensions d'extrema gravetat. El que ha passat ha provocat reaccions en els més diferents països del món, que a través dels seus governs han expressat la seva preocupació i exigit una reacció dels governs locals.

L'Església també ha aixecat la veu per l'Amazònia a través dels seus diferents organismes. Són diverses les notes publicades en els últims dies per diferents conferències episcopals i per part del mateix Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM) que integra tots els bisbes de la regió, així com per la Vida Religiosa, a través de la Confederació Llatinoamericana de Religiosos ( CLAR), Càritas Amèrica Llatina, Adveniat, CIDSE, Civiltà Cattolica, Vaticà News, Moviment Catòlic Mundial pel Clima i moltes més.

La Xarxa Eclesial Pan Amazònica (REPAM) és conscient que "en l'actualitat, el canvi climàtic i l'augment de la intervenció humana (deforestació, incendis i canvis en l'ús de sòl) estan conduint l'Amazònia cap a un punt de no retorn" (IL 16). Per això, agraïm profundament per la proximitat amb la situació crítica en tota l'Amazònia, sobretot al Brasil i Bolívia en aquests dies amb incendis d'enorme magnitud, i de tot el procés cap al Sínode Amazònic, i ens unim als diferents pronunciaments que en línia amb el Magisteri del Papa Francesc criden a tota la humanitat perquè prenguem consciència de les greus amenaces d'aquesta situació i perquè ens entossudim en la cura de la casa comuna alçant la veu i trobant camins concrets d'actuació pacífica, però ferms, exigint que es posi fi a aquesta situació.

"Maria, la mare que va cuidar Jesús, ara té cura amb afecte i dolor matern aquest món ferit. Així com va plorar amb el cor traspassat la mort de Jesús, ara es compadeix del sofriment dels pobres crucificats i de les criatures d'aquest món arrasades pel poder humà "(Laudato Sí, 241).

En comunió sinodal,

Claudio cardenal Hummes, OFM, president
Pedro cardenal Barreto, SJ, vicepresident
Mauricio López, secretari executiu

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.