Vés al contingut
Per Montserrat Boixareu .

Arribades aquestes dates els cristians renovem cada any la fe en Jesucrist que és Déu amb nosaltres. Déu que s’ha fet un de nosaltres en néixer al si d’una família formada per Josep i Maria i en envoltar-se després dels deixebles, els seguidors de Jesús, que anirien amb Ell fins al moment de la mort i als quals s’apareixeria després de ressuscitar.

Celebrem aquests dies el naixement i renovem el que ens diu a cada cristià Déu nascut en un pessebre. Déu que primer de tot és adorat per pastors i mags vinguts de l’Orient. Actualitzar el seu missatge per fer-lo arribar arreu ens planteja algunes qüestions: Què creiem els cristians? Com anunciem el que creiem? Com i a qui hem d’anunciar el que creiem?

Anunciar: El que anunciem ho donem a conèixer amb rellevància. No és un missatge comercial, és un missatge que té transcendència per a la manera de viure de la gent. És un anunci que demana l’acollida per part de qui el rep i que li transforma la manera de veure les coses i viure la vida. Anunciem quelcom que volem que sigui viscut cada dia.

Por: el missatge cristià vol ser anunciat sense tenir por i sense fer por. Tot el que suposa alterar la vida de la gent pot causar por, igual com la pot causar, en un primer moment, tot el que és desconegut. La por pot ser causada pel que té el missatge cristià de novedós en la vida de la gent però que no fa sinó transformar-se en esperança.

Bona nova: és el missatge de l’Evangeli. És Jesús fet un de nosaltres que ens anuncia quelcom nou que ha de ser bo per als qui ho escolten, ho acullen i descobreixen que els dona vida. El missatge cristià prové del Déu-Amor que ens ha creat i ens dona vida.

Tot el poble: és el que acull el missatge de Jesús. És un missatge universal, que s’anuncia a tot el poble, i en el qual no hi caben les exclusions. Només hi haurà les exclusions que la manera de fer dels homes i les dones al llarg de la història han introduït conscientment o inconscientment en l’anunci de la bona nova. Si hi ha exclusions quan l’anunciem deu ser que no estem anunciant la bona nova de l’Evangeli, que ens equivoquem o que ens estem deixant feina per fer.

Alegria: un missatge que ens du alegria és el que se’ns anuncia en l’Evangeli. No és una alegria superficial o enganyosa sinó una alegria que omple veritablement el cor dels homes i les dones. Una alegria que no s’acaba perquè ve de Déu que coneix perfectament cadascun dels que ha creat. És l’alegria que es renova i que es vol compartir, que s’ha rebut com a do i es vol donar d’igual manera.

Hem explicat les qüestions inicials sobre el missatge cristià, que anunciem i que rebem, i hi hem anat donant resposta a través de l’anunciar, la por, la bona nova, tot el poble i l’alegria. Perquè el nostre anunci i la nostra acollida són encara els mateixos que quan va néixer Jesús: “No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria.” (Lc 2,10)

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.