Vés al contingut
Per Jordi Llisterri i Boix .

Per saber-ne més

Ja em perdonaran que ho personalitzi però una trobada amb el papa és sobretot un moment emotiu per a qualsevol. Fins i tot diria que no hi ha gaire distinció entre catòlics, altres creients i no creients. I un regal pels que tenim vocació pel periodisme religiós.

Mai hem cregut en el papolatria. El mateix Francesc repeteix sovint que som seguidors de Jesús, no del papa. Però també és veritat que el papa Francesc és dels que fa de bon seguir. I és sorprenent la capacitat que té d’acollir el que li volen transmetre les desenes de persones que ha de veure cada dia.

Per a Catalunya Religió una trobada amb el papa és un reconeixement que mai agrairem prou. És l’oportunitat d’explicar-li que fem un treball en positiu. És la confirmació que durant 10 anys hem fet molta feina. És una manera d’agrair el suport que ens han donat tantes persones, congregacions religioses i entitats a aquest projecte comunicatiu. També d’agrair-ho a les diverses persones que de manera voluntària han dedicat hores i hores a les juntes o el patronat de l’entitat que impulsa Catalunya Religió. És una manera de visualitzar que l’Església a Catalunya i les confessions presents a casa nostra tenen coses a dir i a aportar a la societat catalana. És una manera de mostrar que a Catalunya hi ha un teixit social que fa un país més ric i que cohesiona la diversitat del país. I que l’Església a Catalunya té un perfil i una llengua pròpia. Tot això és que hi ha darrera una foto. Catalunya i religió.

Sovint he sentit repetir a una persona de l’equip de comunicació de la Santa Seu que el papa té principalment dues funcions: mantenir la unitat de l’Església i confirmar en la fe: “Nosaltres hem d’explicar això. La resta és la vostra feina”.

No podíem celebrar millor els 10 anys de Catalunya Religió. El que toca ara és continuar fent la nostra feina. I agrair a tots els qui ens doneu suport perquè sigui possible.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.