Vés al contingut
Per Jordi Llisterri i Boix .

Una setmana després de l’estada del papa a Barcelona es pot anar-la paint. I després de comentar-ho amb diversa gent em refermo en una impressió que vaig tenir l’altre diumenge. La llàstima que l’espectacularitat de la Sagrada Família tapés la visita al Nen Déu.
Val la pena recuperar la visita. He coincidit amb altres persones que van ser les imatges més emotives de la jornada. I no són un complement a les fotos de la Sagrada Família. Son les que tenen més missatges explícits i implícits.
Particularment se m’ha quedat gravada la cançó que li van preparar al papa. Per contrast. El papa melòman, que toca el piano, que aprecia la pulcritud de la litúrgia, que va aturar-se a escoltar l’escolania, el Nigra Sum de Pau Casals... al costat de tot això una imatge de Benet XVI complagut per una imatge sense aparent bellesa i sense cap excel·lència musical.
Una lletjor bella, o una bellesa lletja. No ho sé. Però alegre, segur. I que interpel·la més pel seu sentit que cinquanta manifestacions o discursos a “favor de la vida”.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.