Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Com podeu comprovar, darrerament m’he llençat als plats amb un cert maridatge no gaire habitual, a vegades de cultures, i avui de dos productes que mai no es trobarien a la vida real per la seva procedència: un del mar i l’altre ben arrelat a la terra. És una amistat impossible però que la recepta d’avui ens ajudarà a apropar, a fer que tinguin un primer contacte i ja veurem què passa!
Com veieu, res no és impossible si ens arrisquem i intentem construir ponts i crear espai de trobament.

Ingredients: 4 talls de lluç; 8 calçots; ametlla mòlta; sal; oli d’oliva; un fumet suau de peix; mantega; porros.
Elaboració:
Pelem i tallem els calçots a trossos. Els ofeguem en una cassola amb oli. Quan estan tous, hi posem una mica de mantega i ametlla mòlta. De mica en mica, hi anem incorporant també el fumet de peix, remenant com si féssim una beixamel. La triturem fins que quedi ben fina i, si cal, la tamisem. La reservem.
Enfarinem i fregim el lluç, que quedi daurat. El posem en paper de cuina.
Tallem el porro ben fi (en juliana) i el fregim en oli d’oliva molt calent. El reservem ben escorregut.
Per muntar el plat: posem el tall de lluç al plat, el cobrim (generosament) amb la salsa de calçots i al capdamunt hi posem els xips de porro.

Tere Jorge