Vés al contingut
Per Pastoral Obrera de Catalunya .
Vaga de fam

(Mercè Solé) Impressionant l’aspecte del recinte on aquest matí, 1 de febrer, s’inicià formalment la vaga de fam de Llum Mascaray (militant de la GOAC), Gabriela Serra i Martí Olivella. La capella dels locals de Migra Studium ha estat plena a vessar a l’hora de la roda de premsa. A banda de periodistes, multitud d’entitats s’hi ha aplegat per expressar el seu suport a la iniciativa i, per què no dir-ho, la seva admiració pel gest. Vells (i bellíssims) militants de moltes causes socials i polítiques no tan reconegudes com caldria els han acompanyat. He escrit bellíssims, perquè al darrere de cada arruga d’alguns i algunes dels presents s’hi podien reconèixer moltes històries de lluita perseverant.

Aquest esperit de lluita constant és potser el que aporta la credibilitat necessària a un gest que no té res de postureig. Ben al contrari, els seus protagonistes posen l’accent en la necessària solidaritat amb el poble palestí, i ens animen a expressar-la de tantes maneres com siguem capaços. De fet, aquesta autenticitat també se’ns demana a les entitats que hi vulguem donar suport: cal concretar quina acció volem emprendre. No n’hi ha prou a quedar bé posant-hi el nom.

A banda de crear opinió, de fer pensar i d’aprofundir en la complexitat d’un conflicte que fa dècades que es va covant, es tracta d’aconseguir que Espanya deixi de vendre armes a Israel (acomplint així la llei que prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o que vulneren els drets humans), que pressioni per aturar la destrucció, i d’eixamplar el suport polític a la denúncia de Sud-àfrica. Arribar al cor del govern israelià és molt difícil, però no hauria de ser-ho tant que el Parlament de Catalunya es pronunciés, que s’apliqués el marc legal de venda d’armes i que es donés suport a una denúncia davant les Nacions Unides. Són tres objectius més modestos i relativament assolibles.

Amb la vaga de fam i amb el nostre compromís amb la causa ho podem fer avançar. M’ha agradat molt la senzillesa de tot plegat. Els tres protagonistes han insistit una i altra vegada que l’important no són ells sinó la causa que defensen. I també han deixat clar que la vaga continuarà fins assolir els objectius marcats o fins que el personal sanitari que els acompanya recomani aturar-la. No tenen cap intenció de deixar-se morir.

Aquí podeu llegir el seu manifest. En aquesta plana web podeu anar seguint el curs de la vaga i de les activitats convocades. I aquest és el correu electrònic on podeu fer arribar les vostres iniciatives: info@vagadefamperpalestina.cat.

Aquest és el canal obert a Telegram: https://t.me/vagadefamperpalestina.

També els podeu trobar a la seu de Migra Studium (Palau, 3, Barcelona) cada dia de les 10 a les 21 hores.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.