Vés al contingut
Per Pastoral Obrera de Catalunya .
Trinitat

(Jaume Duch) Els teòlegs han escrit molts llibres sobre la vida insondable de les persones divines de la Santíssima Trinitat. Per a Jesús, en canvi, Déu és, pels homes i dones, una experiència que cal viure de manera íntima. Ell se sentia un Fill estimat per un Pare bo que, amb l'Esperit Sant, porta al món vida divina.

Jesús ens ha ajudat a descobrir un Pare de tots, que en el seu cor i de manera especial, els petits, els febles i els pecadors. els sovint oblidats per les religions, ocupen un lloc significatiu i privilegiat. Un Pare que no és propietat de ningú, ni dels bons, i que cada dia fa sortir el sol sobre bons i dolents, ja que estima tothom. Per a tots vol una vida humana i digna i s'ocupa dels qui se senten perduts. Ningú està en la vida orfe de la seva companyia.

Jesús, el Fill d'aquest Pare del cel, s'ha fet germà nostre, és gran regal que generosament se'ns ha ofert per a la nostra salvació. Si seguim els passos del Fill participarem en l'amor amb el qual Déu estima. Aprendrem a ser compassius com ell ho és, i participarem en la construcció del món nou que Déu vol.

Amb el Fill d'aquest Pare, gaudirem de l'Esperit Sant com de l'aire fresc en dies de xardor. És a dir, trobant sentit a coses tan estranyes com estimar i perdonar els enemics. És l'Esperit, qui ens convida a fer nostres els sentiments de Jesús i ens capacita per portar a terme la seva missió.

Són moltes les vegades que els cristians resem dient: "Gloria al Pare, al Fill i a l'Esperit Sant." Reconeixem així el misteri de la Santíssima Trinitat, el misteri de Déu, i així, també ens comprometem a fer present en el món el seu designi salvador del mal i de tot desamor.

La fe en Déu ens obre les possibilitats de poder viure en una alegria profunda i veritable. Ens dona confiança en el futur. Tot i les coses que encara fan sofrir els homes, és per aconseguir la pau i la joia que el Fill ens ha obert el camí, i ens ha ofert l'ajuda necessària per poder estimar i així alliberar-nos de la perniciosa soledat a la qual ens tanca l'egoisme. Aquesta fe ens fa renéixer cada dia de nou, i poder mirar amb ells acabats d'estrenar el que la vida ens va posant al davant.

El Pare és la veritat que ens il·lumina, el Fill és la mà estesa que no ens abandona mai, l'Esperit Sant és la llum i l'alè neces- sari per seguir vivint amb l'esperança de saber trobar sempre el camí vertader que mena a la vida eterna. Aquest és el Déu que està favor nostre i sempre a prop.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.