Vés al contingut
Per Pastoral Obrera de Catalunya .
III Setmana d'advent

(Jaume Duch)

Hi ha persones que pensen que Déu és una presència opressiva en la seva vida, que s'oposa sempre als seus desitjos i il·lusions i que, per tant, fa nosa. Són els qui han decidit no pensar més en ell, i així, Déu queda reduït a una ombra incòmoda en vida. Val la pena, però, escoltar avui correctament la bona nova que diu que aquest Déu, que tant molesta a alguns, no existeix, ja que aquest Déu no és el de Jesús.

Jesús va respondre el dubte de Joan que l'hi havia fet arri- bar, a través dels seus deixebles: "Ets tu el Messies que esperem?" Jesús no va contestar amb paraules, però va parlar amb fets, es va posar a curar malalts: es presentà com el que havia de venir per ajudar a obrir els ulls dels cecs, fer caminar els coixos, netejar l'existència dels perduts, oferir a tots un missatge d'alliberament, i que va dir: “Feliços els qui no quedaran defraudats de mi."

Jesús, el Fill, mostrarà amb la seva vida un Déu Pare que ho és de tots. Un Déu Pare que es pot trobar a dins i a fora de l'Església, que ho és per a practicants i allunyats i per als que dubten, per a tothom. És un Déu Pare que és perdó sense límits, comprensió en la feblesa, consol en el desànim, esperança en la foscor i companyia en la soledat. La resposta callada, però activa, de Jesús, va revelar a Joan i tots nosaltres la seva identitat.

Per copsar bé el que Jesús presentà de si mateix, caldrà no oblidar el que el profeta Isaïes va dir d'ell, i llegirem en la primera lectura: "La terra eixuta i el desert estan de festa, d'alegria l'estepa floreix." En la foscor i en l'angoixa de la condició humana ha florit l'esperança de la vida, la glòria del Senyor va guiant homes i dones vers la salvació.

Aquest anunci d'esperança ha de donar força als qui no es veuen amb cor de poder continuar el camí,. Això ja ho va anticipar la Paraula de Déu a l'Antic Testament: "Enrobustiu les mans que es deixen caure, afermeu els genolls que no s'aguanten. Digueu als cors espantats: sigueu valents, no tingueu por." Aquestes paraules no dissimulen un somni fugisser, una paraula al vent sense cap fonament... L'Advent proclama "aquí teniu el vostre Déu que ve per fer justícia... és ell mateix qui us ve a salvar."

Tot preparant-nos per Nadal, estaria bé que tots ens preguntéssim: en el món complicat que hem de viure, som nosaltres el signe que proclama que no cal esperar cap altre messies salvador fora de Jesús?

Som l'Església responsable d'anunciar avui, que tenim un salvador a favor nostre, i que ve cada dia està més a tenim un prop de nosaltres, només cal rebre'l generosament, ell ve perquè ens estima.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.