Vés al contingut
Per Homenatge cívic al bisbe Carrera .

Arturo San Agustín, periodista

Publicat el 7 d’octubre de 2008 a El Periódico de Catalunya

A la catedral de Barcelona, presidida pel cardenal Martínez Sistach, es va celebrar ahir la missa exequial pel bisbe Joan Carrera. Ara que se n’ha anat, tothom, fins i tot els més allunyats, es refereixen a ell públicament com el bisbe Joan. Potser ens volen recordar que tenia bastantes coses en comú amb el papa Joan XXIII, a qui, aquest sí, molts mitjans de comunicació anomenaven ja en vida el papa Joan.
El problema que tenen les persones com Carrera, persones que han fet molt i sense presumir-ne per a la gent necessitada, és que quan els polítics s’hi llancen, potser per culpa dels periodistes, ens l’acaben convertint en un personatge exclusivament polític. I això, a l’Església catòlica real, li va fatal. Sobretot en aquests temps d’estiatge vocacional i espiritual.

Quan l’Església catòlica pot presumir d’algun dels seus, arribem aleshores els periodistes i els polítics i convertim el ja absent en un polític més. O sigui, un desastre. Sobretot tenint en compte que Carrera era un dels pocs sacerdots que semblaven valorar la importància dels mitjans de comunicació.

Però la vida sempre sorprèn. Ho dic perquè ahir, a les nou del matí, una matinera senyora em va trucar per telèfon des d’una residència geriàtrica --així és el periodisme-- per dir-me això: "Tinc 97 anys, m’estic en una residència d’avis i vaig néixer i vaig viure a la Barceloneta. I com que vostè parla a vegades del barri, li demano, per favor, que si assisteix avui a la missa del bisbe no s’oblidi d’escriure que molts de la Barceloneta li devem més d’un favor. Aquest home, el bisbe, s’ho mereix. I perdoni, eh, però jo crec que els periodistes també serveixen per a aquestes coses". Va ser per aquesta trucada que ahir vaig ser present al funeral del bisbe Carrera.
Al finalitzar-se, algú pròxim a Montserrat em va dir: "Montserrat no va organitzar cap missa per celebrar els 25 anys de TV-3. Ningú pot organitzar una missa a Montserrat i menys la conventual. La Lliga per la Laïcitat, un col.lega teu i el cap del gabinet tècnic de TV-3 es van equivocar". Queda escrit.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.