Vés al contingut

L’Assumpció. Cicle C
Barcelona, 15 d’agost de 2019, dijous

Avui és festa gran pels creients del món sencer. Una festa que és el ressò de l’anunci pasqual: Crist ha ressuscitat. També Maria ha estat ressuscitada per Déu. Aquella dona meravellosa que va saber acollir com ningú la Salvació que se li oferia en el seu propi fill, ha assolit la vida definitiva. La que va saber patir junt a la creu la injustícia i el dolor de perdre el seu fill comparteix avui la seva vida gloriosa de Ressuscitat i ens convida a caminar per la vida amb esperança.

L’Assumpció de Maria és una festa que confirma la nostra esperança cristiana: hi ha Salvació per l’home, hi ha vida definitiva que ja s’ha complert en Crist i que li ha regalat a Maria en plenitud. Hi ha resurrecció.

Maria és la mare de la nostra esperança. S’ha realitzat en ella el que esperem per a nosaltres. Però, Maria és, sobretot, Mare d’esperança pels més pobres i crucificats d’aquest món perquè Déu és el Déu dels pobres. Maria se n’alegra d’això: del Déu dels pobres i humiliats, de l’únic Salvador de tots.

“El Déu que derrota els poderosos i enalteix els humils, el que omple de béns els famolencs i als rics els acomiada amb les mans buides.” Aquestes paraules no són de cap profeta agressiu ni de cap guerriller violent, sinó que han brollat de la tendresa, netedat i goig que bateguen en el Cor de Maria.

Tant de bo bateguin també en el nostre!!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.