Vés al contingut

1r diumenge d’Advent. Cicle B
Barcelona, 30 de novembre de 2014

Avui, primer diumenge d’Advent.
Què és l’Advent?
Són les 4 setmanes que dediquem a preparar el Nadal.
I, què és el Nadal?
El dia en què es recorda que Déu, en Jesús, es va fer present en la història humana.
Per això se’ns exigeix estar:
– atents
– i vigilants.
I, per què?
Perquè des de l’instant en què Déu entra en la història humana –mitjançant la persona i la vida de Jesús– en qualsevol moment pot passar el que no esperem.

De què es tracta?
La crida a la vigilància que hi ha en aquest evangeli és la conclusió del discurs que, segons Sant Marc, Jesús va pronunciar abans de la seva mort. En aquest discurs Jesús hi anuncia dues coses:
– Primera: La destrucció total del Temple, cosa que significa acabar amb la perversió del sagrat en els seus sacerdots, cerimònies i sacrificis.
– Segona: La caiguda del sol, de la lluna i de les estrelles que indiquen, segons els profetes, la ruïna dels grans imperis, els poders opressors de la humanitat.

Preparar el Nadal és, abans que res, estar atents al que la presència de Jesús desencadena en la història.
– Primer: una altra forma d’entendre i de viure la religió, no reclosa en el temple, sinó present en tota la vida.
– Segon: una altra forma d’entendre la política: no com un poder d’uns sobre uns altres –domini despòtic–, sinó com una responsabilitat compartida entre tots i al servei de tots.
Com vosaltres mateixos podeu apreciar això exigeix una atenció constant i una vigilància extrema.

És això el que hauria de comptar. No la comèdia dels aparadors, ni el negoci dels regals, ni les fartaneres de les festes.
Hem oblidat el veritable motiu de la festa de Nadal però, per vergonya nostra, ens queden les disbauxes i les indigestions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.