Vés al contingut

Diumenge VII de durant l’any

Barcelona, 23 de febrer de 2020

Com s’han de plantejar les relacions humanes? Aquí Jesús afirma, categòricament, que les relacions humanes no s’han de plantejar i viure mitjançant lleis o comportaments de venjança.

Com s’han de plantejar? Únicament a partir de la bondat que vol i que busca sempre el bé real de l’altre i el millor pels demés. Aquest és l’únic criteri que podria humanitzar la convivència.

El segon plantejament que aquí presenta Jesús, si és que es pren seriosament.- ha d’arribar fins a les últimes conseqüències. Jesús exigeix als cristians la pràctica de la igualtat total.

De la mateixa manera que el Pare del cel tracta sempre igual a tots, el mateix que a bons o dolents, el mateix a justos que a pecadors, el mateix a cristians que als pagans; el mateix a complidors que a rebels, el mateix a purs que a impurs, etc...

Jesús no vol les nostres intoleràncies, els nostres fanatismes, la nostra inesgotable capacitat de menyspreu, de refús i de condemna. Això és molt radical. Però és l’única manera d’arreglar aquest món.

El dret és necessari i cal respectar-lo, però més important i més necessària és la bondat. Per què? Perquè supera totes les diferències i venç tots els ressentiments. Com estem nosaltres de bondat real?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.