Vés al contingut

Àngelus del Papa Francesc a la plaça Sant Pere del Vaticà. Diumenge 5 d'octubre de 2014

Estimats germans i germanes, bon dia!

Aquest matí, amb la concelebració eucarística a la Basílica de Sant Pere, hem inaugurat l’Assemblea General Extraordinària dels Sínode dels Bisbes. Els Pares sinodals, provinents d’arreu del món, conjuntament amb mi viurem dues setmanes intenses d’escolta i diàleg, fecundades per la pregària, sobre el tema “Els reptes pastorals sobre la família en el context de l’evangelització”.

Avui la Paraula de Déu presenta la imatge de la vinya com a símbol del poble que el Senyor ha escollit. Com una vinya, el poble requereix tanta cura, requereix un amor pacient i fidel. Així ho fa Déu amb nosaltres, i així som cridats a fer-ho nosaltres Pastors. També tenir cura de la família és una manera de treballar a la vinya del Senyor, perquè produeixi els fruits del Regne de Déu (cfr Mt 21,33-43).

Però perquè la família pugui caminar bé, amb confiança i esperança, necessita ser alimentada per la Paraula de Déu. Per això és una feliç coincidència que especialment avui els nostres germans Paulins hagin volgut fer una gran distribució de la Bíblia, aquí a la Plaça i en tants altres llocs. Gràcies als nostres germans Paulins! Ho fan amb motiu del centenari de la seva fundació, feta pel beat Giacomo Alberbione, gran apòstol d e la comunicació. Així que avui, quan s’obre el Sínode per la família, amb l’ajut dels Paulins podem dir: una Bíblia per a cada família! “Però Pare, nosaltres en tenim dues, tres...”. Però on les heu amagat?...La Bíblia no és per posar-la en un prestatge, sinó per tenir-la a l’abast de la mà, per llegir-la sovint, cada dia, individualment o junts, marit i muller, pares i fills, potser al vespre, especialment el diumenge. A ixí la família creix, camina, amb la llum i la força de la Paraula de Déu!

Us animo a tots a donar suport al treball del Sínode amb la pregària, invocant la intercessió maternal de la Verge Maria. Associem-nos espiritualment als qui, al Santuari de Pompeia, eleven la tradicional «Súplica» a la Verge del Roser. Que obtingui la pau, per a les famílies i per a tot el món!

Traducció: Josep M. Torrents –Catalunya Religió

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.