Vés al contingut

Àngelus del papa Francesc del 2 de febrer de 2014 a la Plaça de Sant Pere del Vaticà 

 

Si no hi hagués religioses i religiosos, que porten en la vida quotidiana de tot ésser humà – sigui que visqui en el caos d’una metròpolis o entre les tendes d’un camp de refugiats – la misericòrdia de Déu, vivint com “icones” de Jesús, el món seria segurament pitjor. La vida consagrada, el valor públic del que “és realment: un do de Déu”.

“Tota persona consagrada és un do per al Poble de Déu en camí. Hi ha molta necessitat d’aquestes presències, que reforcen i renoven el compromís de la difusió de l’Evangeli, de l’educació cristiana, de la caritat cap als més necessitats, de la pregària contemplativa; el compromís de la formació humana i espiritual dels joves, de les famílies; el compromís per la justícia i la pau en la família humana”.
 
“Però pensem una mica que passaria si no hi hagués monges, monges als hospitals, monges a les missions, monges a les escoles? Penseu en una església sense monges... No, no ens la podem imaginar. Són aquest do, aquest llevat que porta el poble de Déu endavant. Són grans dones aquestes, que consagren la seva vida i porten endavant el missatge de Jesús!”

Malgrat tot, encara que les persones consagrades siguin “llevat per al creixement d’una societat més justa i fraterna, profecia del fet de compartir amb els petits i els pobres”, l’arrel de la seva vocació específica és comú a la de qualsevol creient.
 
“Aquesta oferta de si mateixos a Déu correspon a tot cristià, perquè tots som consagrats a Ell mitjançant el baptisme. Tots estem cridats a oferir-nos al Pare amb Jesús, i com Jesús, fent de la nostra vida un do generós, en la família, en la feina, en el servei a l’Església, en les obres de misericòrdia”.

Per als consagrats de tot el món aquests mesos són tanmateix una llarga vetlla, que desembocarà l’any 2015 amb la inauguració de l’Any de la vida consagrada.

“Per això cal valoritzar amb gratitud les experiències de vida consagrata i aprofundir el coneixement dels diferents carismes i espiritualitats. Cal pregar perquè molts joves responguin ‘sí’ al Senyor que els crida a consagrar-se totalment a Ell per a un servei desinteressat als germans”.
 

 

Traducció: Marta Nin

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.