Vés al contingut

Angelus del papa Francesc a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, 23 de febrer de 2014

 
Després del consistori on es van crear aquest dissabte nous cardenals, el papa Francesc va parlar aquest diumenge de les divisions a l’Església. Ja als temps de Sant Pau l’Església havia de fer-hi front, va explicar Francesc. “Es van formar grups que es referien als diferents predicadors considerant-los els seus caps”. “Sant Pau explica que aquesta manera de pensar és errònia, perquè la comunitat no pertany als apòstols, sinó que són ells, els apòstols, a pertànyer a la comunitat” i “la comunitat, tota sencera, pertany a Crist!”.
 
“D’això deriva que en les comunitats cristianes – diòcesis, parròquies, associacions, moviments – les diferències no poden contradir el fet que tots, pel bateig, tenim la mateixa dignitat: tots, en Jesucrist, som fills de Déu. I aquesta és la nostra dignitat: en Jesucrist som fills de Déu. Els qui han rebut un ministeri de guia, de predicació, d’administrar els sagraments, no han de considerar-se propietaris de poders especials, amos, sinó posar-se al servei de la comunitat, ajudant-la a recórrer amb alegria el camí de la santedat”.
 
“El consistori d’ahir i la celebració eucarística d’avui ens han ofert una ocasió ben valuosa per experimentar la catolicitat, la universalitat de l’Església, ben representada pel variat origen dels membres del coŀlegi cardenalici, recollits en estreta comunió al voltant del successor de Pere. I que el Senyor ens doni la gràcia de treballar per la unitat de l’Església, per construir aquesta unitat, perquè la unitat és més important que els conflictes, els conflictes són problemes que no sempre són de Crist”.

El papa va demanar que es renovés “la fe, l’amor per Crist i per la seva Església”, i que es sostingués “aquests pastors, que se’ls ajudés amb la pregària, per tal que guiïn sempre amb zel el poble que se’ls ha confiat, mostrant a tothom la tendresa i l’amor del Senyor”.
 
“Quanta necessitat de pregària que té un bisbe, un cardenal, un papa, perquè pugui ajudar a anar endavant el Poble de Déu! Dic ajudar, és a dir, servir el Poble de Déu, perquè la vocació del bisbe, del cardenal i del papa, és precisament aquesta: ser servidor, servir en nom de Crist. Pregueu per nosaltres, perquè siguem bons servidors, no bons amos!”.

“Tots junts, bisbes, preveres, persones consagrades i fidels laics hem d’oferir el testimoni d’una Església fidel a Crist, animada pel desig de servir els germans i preparada per anar a l’encontre amb valentia profètica a les esperances i a les exigències espirituals dels homes i de les dones del nostre temps. Que la Mare de Déu ens acompanyi i ens protegeixi en aquest camí”.

Traducció: Marta Nin

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.