Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

 

Durant la missa celebrada a Santa Marta, el Pontífex parla sobre el misteri de l'Anunciació, el moment en què la història de l'home canvia completament

 L’anunci a Maria de l'Evangeli de Lluc (Lc,1,26-38) "difícil de predicar", en què el "Déu de les sorpreses" canvia el destí de l'home. És el que el Papa Francesc destaca durant la Missa celebrada a la capella de la Casa Santa Marta.

 El passatge de l'Evangeli de Lluc que hem escoltat ens explica el moment decisiu de la història, més revolucionari. És una situació agitada, tot canvia, la història es capgira. És difícil predicar sobre aquest passatge. I quan per Nadal o en el dia de l'Anunciació recitem el credo en dir aquest misteri ens agenollem. És el moment que tot canvia, tot, des de l’arrel. Litúrgicament avui és el dia de l'arrel. L'Antífona d’ avui marca el sentit de l'arrel, la soca de Jesse, "és el plançó que naixerà de la soca de Jesse". Déu s’abaixa, Déu entra en la història i ho fa amb el seu estil original: una sorpresa. El Déu de les sorpreses ens sorprèn (de nou) una vegada.més

 Durant l'homilia, el Pontífex rellegeix de nou l'Evangeli d’avui, de manera que l'assemblea pugui reflexionar sobre l'abast de l'anunci.

 "L'Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra. Per això, el fruit sant que naixerà l’anomenaran Fill de Déu. També la teva parenta Elisabet, ha concebut un fill a la seva edat; ella que era tinguda per estèril ja es troba al sisè mes , perquè a Déu res no li és impossible". Llavors Maria va dir: "Heus aquí l’esclava del Senyor que es compleixin :en mi les teves paraules". I l'àngel es va retirar.

Traducció de Pere Prat Serra