Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Avui, 26 de setembre. a Roma, el XXI Capítol general de l’Institut dels Germans Maristes ha elegit Emili Turú com a superior general. És el primer català que assoleix aquesta responsabilitat dins del maristes, que són a la vora de 4.000 i que estan presents a 76 països del cinc continents.

Vaig ser professor seu quan estudiava Batxillerat a Les Avellanes. Aleshores, ja em cridava l’atenció la seva capacitat intel·lectual així com la seva maduresa humana, però deixaré que ell mateix es presenti a través d’un text autobiogràfic, que és el que es va demanar a cada capitular abans d’iniciar les sessions:

"Sóc d'un poble de Catalunya (Espanya) anomenat Marçà, i sóc el més jove d'un total de cinc fills (quatre homes i una dona). Vaig néixer el 24 de gener de 1955 a Barcelona.

L'any 1968 vaig començar la meva formació marista: són ja 41 anys amb l'Institut Marista! Pot dir-se que sóc “post-conciliar”, atès que la meva formació no només va tenir lloc en aquest moment històric, sinó que es va beneficiar del corrent de renovació impulsada al si de l'Església i de l'Institut.

La preparació professional es va dur a terme en dos camps en què em sento a gust: les llengües (espanyol i català) i la teologia (antropologia teològica). Encara que en l'activitat pastoral he tingut oportunitat de treballar amb nens i joves des de la primària fins a la Universitat, la major part del meu servei a l'Institut ha estat en formació inicial de germans i en diversos serveis provincials (delegat de pastoral i d'educació, i com a provincial) i finalment en el Consell general.

Entre les meves aficions destaco la lectura, la música i la bicicleta. D'altra banda, viure en un país meravellós com a Itàlia i en una ciutat tan espectacular com Roma ha fet créixer la meva admiració per l'art."

Felicitats i que la nova responsabilitat del germà Emili signifiqui un  per a la vida consagrada (i marista) en uns moments d’autèntica convulsió social i religiosa!