Vés al contingut
Per Lluís Serra Llansana .
A Gerasa

Un vídeo publicitari de la Generalitat de Catalunya sobre el proper curs escolar fa gala de les bondats d’anticipar uns dies l’inici de les classes el mes de setembre. Al marge del missatge que conté, ha sorgit una crítica incisiva pel fons musical que l’acompanya. Es tracta de l’àlbum Arizona Spirit de Street Lights, que reprodueix el Dies irae del Rèquiem de Mozart, una música essencialment fúnebre. Les imatges alegres, emotives, festives i cordials van per una banda i el fons musical, amb tonalitats tètriques, per l’oposada. Un símbol clar de com es planteja l’educació a Catalunya. D’una banda, els drets constitucionals, que garanteixen la llibertat educativa i la diversitat de fórmules per atendre les famílies. De l’altra, les polítiques de fons que no respecten els drets dels 365.777 nens i nenes de l’escola concertada, més encara, que els conculquen greument en negar-los el finançament adient. L’Administració des del minut zero va incomplir i continua incomplint en gran part el compromís que li correspon. La discriminació i l’ofec gradual i sistemàtic pretenen eliminar el pluralisme educatiu al servei de les famílies. Ideologies de carril únic. Retallada persistent de les llibertats. Reducció dels drets.

Les entitats d’iniciativa social que han concertat els seus centres amb l’Estat no van contra l’escola pública, sinó que volen, en col·laboració amb ella i sense ànim de lucre, construir una societat més lliure i igualitària, des de diferents perspectives. Per què en l’àmbit sanitari és possible sense pagar res anar a hospitals concertats i, en canvi, per anar a escoles concertades l’exercici de la llibertat resulta penalitzat? Per què el Govern de la Generalitat ha ampliat en 1.000 milions d’euros el pressupost en educació i d’aquesta quantitat ni un sol euro anirà a l’educació concertada? No plantar-se davant de la discriminació i la injustícia implica ser còmplice de les seves conseqüències. Es tracta d’un tema de drets. Cada vegada es respecten menys. Comença a ser molt preocupant.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.