Vés al contingut
Per Lluís Serra Llansana .
A Gerasa

La confiança bàsica és un dels dons millors que un pot rebre. El fet que algú confiï en mi malgrat els meus errors, ombres i desencerts... representa un estímul inigualable per a la transformació personal. Si la confiança es mama ja a casa, des dels primers anys, la fortalesa interior i la seguretat tenen una gran consistència. Rebre confiança i donar confiança són com els moviments de sístole i diàstole del cor. Es tracta d'un do tan preuat que cal cuidar-lo, ja que existeixen intents programats per a la destrucció de la confiança.

John Brookshire Thompson, autor de Political scandal: power and visibility in the media age [L'escàndol polític: poder i visibilitat en l'època de los mass media], afirma: « Si la confiança es un valor per rebre vots, l'objectiu dels adversaris és destruir-la. Es crea l'escàndol, que s'engeganteix a través dels mass media.» Els protagonistes de la lluita pel poder, sovint, utilitzen tots els mecanismes al seu abast per dinamitar la confiança que la gent pugui tenir en els seus oponents. Amb freqüència es falta a la veritat, es difama, es menteix. La conseqüència és general. Es desconfia dels polítics. En molts altres àmbits de la vida es realitza també aquesta pràctica. El clima social es degrada i s'ensopeix l'estat anímic de moltes persones. Els mitjans de comunicació serveixen d'altaveu, però no s’ha de confondre la potència de l'altaveu amb la veritat del que difon.

Al santuari íntim de cada persona, la confiança referma l'ésser, commou el cor i impulsa a treballar per a una superació contínua. Més que una conquesta, la confiança és un do, que es rep amb agraïment i que es lliura amb amor. Quines són les persones que al llarg de la meva vida han confiat més en mi? Quin impacte positiu n'he rebut? A qui dono la meva confiança i per què? De vegades no entra la confiança al meu interior, perquè li tanco les portes sense saber el que em perdo. Una pèrdua d'aquest tipus és sempre una pèrdua d'amor, que és just el que més busquem i desitgem en la vida. Encara queda el valor transformador de creure i de confiar que té cada persona, tal com Jesús ho indica: «La teva fe t'he salvat».

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.