Vés al contingut

Ara que comencem la Quaresma, m’ha semblat útil recollir en aquesta pàgina, tant aquesta setmana com la que ve, algunes pregàries que poden acompanyar-nos en aquest temps. Estan seleccionades del bloc “Noves oracions per a la missa” que publico també en aquest portal de “Catalunya Religió”.

Déu nostre, Déu fidel, que sou més gran que el nostre cor i esteu sempre disposat a perdonar-nos,

feu que sapiguem respondre com cal a la vostra crida en aquest temps de conversió,

i que el visquem amb molta fe i confiança.

Desvetlleu en el nostre cor, Pare nostre, la consciència del pecat que hi ha en nosaltres, i la necessitat que tenim del vostre perdó.

Feu que, sentint-nos pobres i febles davant vostre, puguem rebre la gràcia de la vostra salvació.

Déu fidel i misericordiós, que ens oferiu aquest temps de gràcia i de conversió;

feu que, en aquesta Quaresma, guiats per vós, lluitem per alliberar-nos de les nostres males inclinacions i ens esforcem per viure tal com Jesús ens ha ensenyat.

Déu de la vida nova, feu que en aquest temps de Quaresma sapiguem revisar ben atentament les nostres relacions amb els altres,

amb la nostra família, amb els nostres amics, amb tota la gent que tenim a prop, i sobretot amb la gent que més ens costa d’estimar.

Feu que les nostres relacions amb els altres siguin plenes del desig del bé per a tots, i del desig de perdó i de reconciliació quan calgui, tal com Jesús el vostre Fill ens va encomanar a tots els qui volguéssim ser veritables seguidors seus.

Déu de la justícia, Déu de la fraternitat,

vós voleu un món d’homes i dones iguals, on tothom sigui respectat i on tothom tingui el necessari per viure.

En aquest temps de Quaresma, quan ens preparem per celebrar l’entrega de Jesús a la creu per fidelitat a la vostra justícia i per portar la Bona Nova als pobres,

feu que nosaltres, com ell, ens sentim compromesos a treballar per la solidaritat, per la igualtat i per la fraternitat entre tots els homes i dones de la terra.

Déu fidel, en aquests dies en què ens crideu a tots a renovar la nostra vida, us preguem que mireu amb tot el vostre amor els vostres fills i filles que viuen enfonsats en la destrucció personal, en la delinqüència, en la droga, en tants carrerons foscos que semblen tancats i sense sortida.

Mireu-los, Déu fidel, doneu-los la força que brolla de la creu de Jesucrist, i feu que nosaltres, també, sapiguem donar-los la mà.

Mireu-nos amb bondat, Pare, i sosteniu-nos en les dificultats i en els dubtes,

perquè puguem viure sempre com a fills i filles vostres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.