Vés al contingut

Ja a punt de celebrar el Nadal, us proposo un petit moment de reflexió preparatòria, per si el voleu fer sols o amb altres.

Primer, llegim aquest text deliciós de Lluc 1,39-45, imaginant-nos l’escena: les dues diones embarassades, l’una de sis mesos i l’altra de pocs dies, que es troben, s’abracen, i s’alegren juntes del que estan vivint. Diu així, el text:.

“Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, a un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! ¿Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!”

I amb el bon gust de boca i de cor que aquesta escena ens deixa, mirem enrere, repassem aquest any tan estrany que hem viscut, i responguem a tres preguntes, pensant-les a poc a poc i, si ens pot anar bé, escrivint les respostes:

  • ¿Quines coses he viscut aquest any en què hi he vist néixer el Fill de Déu? Coses de la vida personal, o familiar, o de feina, o socials...
  • Quines coses he vist aquest any, en el meu entorn proper o en el món sencer, que són per a mi senyals del naixement del Fill de Déu?
  • En quines coses he fet néixer jo el Fill de Déu?

I per acabar, resem aquests versos del salm 97, que es canta a la missa del dia de Nadal:

Tothom ha vist d’un cap a l’altre de la terra

la salvació del nostre Déu.

Aclameu el Senyor arreu de la terra,

esclateu en cants i en crits d’alegria.

Canteu al Senyor les vostres melodies,

canteu-les al so de les cítares;

aclameu el rei, que és el Senyor,

amb trompetes i tocs de corn.

Bon Nadal!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.