Vés al contingut

Déu nostre, autor de la vida i de la salvació, que ens oferiu aquest temps de conversió perquè ens acostem més a vós,

feu que sapiguem viure un esperit de pregària més intens, i tinguem cada dia un cor més semblant al vostre.

Déu, Pare de l’amor, el vostre Fill Jesucrist ens ha convidat a descobrir el seu rostre en el rostre dels nostres germans i germanes més petits i febles:

els qui passen fam, els qui no tenen l’aigua necessària per viure, els qui estan malalts, els que han hagut de marxar dels seus països per la guerra o per la pobresa, els qui són a la presó, els qui no tenen ningú al seu costat.

Pare de l’amor, ajudeu-nos a preparar la Pasqua del vostre Fill reconeixent-lo en els nostres germans i germanes més febles, perquè un dia també vós ens pugueu reconèixer com a veritables fills vostres.

Desvetlleu en el nostre cor, Pare nostre, la consciència del pecat que hi ha en nosaltres, i la necessitat que tenim del vostre perdó.

Feu que, sentint-nos pobres i febles davant vostre, puguem rebre la gràcia de la vostra salvació.

Déu fidel, Pare dels pobres, que voleu que els bens d’aquest món arribin a tots els vostres fills i filles, de manera que tothom pugui tenir el necessari per viure dignament.

Feu que, en aquest temps de Quaresma, creixi en nosaltres l’anhel i el neguit que aquesta voluntat vostra sigui compartida per tots els homes i dones del món, i transformi la faç de la terra.

Escolteu, Pare, la pregària que us adrecem pels nostres germans i germanes que s’havien allunyat de la fe i ara estan tornant a retrobar-la.

Feu-los viure amb tota la plenitud el vostre amor de Pare, i vesseu damunt d’ells el foc ardent i suau del vostre Esperit.

Us preguem, Pare, que en aquest temps de Quaresma siguem capaços de viure amb més austeritat i sobrietat,

que sapiguem desprendre’ns de tantes coses innecessàries que tenim i que gastem,

que siguem capaços de dejunar d’alguns plaers d’entre els molts que se’ns ofereixen per tot arreu,

i així puguem centrar la nostra vida en allò que és important:

l’amor a vós, Déu nostre, i l’amor als nostres germans i germanes.

Feu, Pare, que, seguint les vostres crides, en aquest temps de Quaresma siguem especialment generosos amb els pobres

i sapiguem posar al servei dels altres el nostre temps, les nostres capacitats, els nostres diners.

Déu fidel, us preguem que en aquest temps de Quaresma toqueu el cor d’aquells que viuen tancats en el seu poder i la seva riquesa i no són capaços de tenir sentiments de generositat i de compassió amb els qui pateixen per la pobresa, per la fam, per les guerres que potser ells mateixos alimenten.

Toqueu-los el cor, Déu fidel, i obriu-los el camí de la conversió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.