Vés al contingut

Copio aquí l’article que va publicar la Mercè, la meva dona, el passat dia 6 en el seu bloc “El mosquit i el camell”. Tant de bo hi hagués alguna gent cristiana rellevant, tant del món indepe com del no indepe, que s’animessin a tirar endavant la proposta.

(Mercè Solé). Estava ara mateix escrivint a un amic que viu a l'Àfrica i en parlar de la situació de Catalunya he pensat que estaria molt bé si cristians de divers pelatge polític fóssim capaços de fer alguna cosa conjunta per tal de significar la necessitat d'unir esforços per millorar la vida dels qui més pateixen a casa nostra (des dels immigrants i refugiats, als joves, dones, malalts i gent gran, per no parlar dels qui han perdut el seu mitjà de vida durant la pandèmia) i per treballar seriosament per evitar el desastre climàtic. Això voldria dir aparcar de moment diferències i ritmes, reconèixer la legitimat dels diversos projectes i la injustícia d'algunes institucions i evidentment deixar de banda l'afany de poder per esforçar-nos a reconèixer i fer visible la dignitat en l'adversari. Igual si gent de diferents tendències treballàvem junts deixaríem de trobar-nos tan horrorosos. No sé si perquè "el roce hace el cariño" o perquè entrar a les dificultats per tirar endavant en dos camps tan complexos, ens ajudaria a relativitzar les batalletes de cada dia.

Jo, justament com que soc tan desmanegada, com que m'enfado amb facilitat, com que no suporto el procés (i per això puc entendre bé que altres no suportin altres coses que jo en canvi valoro), entenc que són especialment rellevants les institucions i els protocols, que em semblen útils precisament ara, en moments estripats. La política de girar l'esquena, negar-se a parlar, fer una línia vermella rere l'altre, insultar i desqualificar em semblen un recurs paralitzador o potser provocat per la manca de ganes d'implicar-se en coses majors. No ho sé.

Jo no soc una lider, ni una intel·lectual, ni una personalitat. Visc ran de terra. Però si algú s'animés a fer-ho li ho agrairia moltíssim. Crec que seria un gran i profètic servei.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.