Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït


Tinc estima per Hongria, un país del qual he conegut gent magnífica. Una terra amb molta història. Justament a nivell històric no ho han tingut fàcil, essent dominats per diferents poders al llarg dels anys. Han sofert com a poble. A nivell artístic és també un país molt interessant, i amb una alta cultura musical (més que molts altres països, i això és perceptible per exemple en concerts). Terra de paisatges ben bonics.

I tanmateix, de fa uns anys, Hongria apareix als mitjans de comunicació en aspectes molt negatius. Hongria és molt més que el que apareix en els mitjans. La societat hongaresa no és de pensament únic, hi ha pluralitat. Ara bé, és cert que hi han hagut actituds de rebuig a la immigració o decisions polítiques que ens sobten per la seva duresa. Què hi ha al darrera? D'una banda, hi ha uns líders polítics amb unes opcions molt clares (i discutibles). Però crec que val la pena escoltar-los, sobretot perquè tenen tot d'electors que els han fet confiança. Aquí teniu un clip de la BBC en el qual parla l'alcalde d'un poble fronterer amb Sèrbia:Tenen 10 milions d'habitants per un territori que és tres vegades més gran que Catalunya. Jo penso que no és tant un problem d'espai, sinó de por perquè no és un país capdavanter a nivell econòmic i perquè l'entrada de milions de persones podria canviar radicalment allò que avui és el seu país. Tenen por de veure anul·lada la seva identitat com a poble.

No estic justificant cap plantejament, però sí intentant entendre'n les raons. Ara bé, què vol dir aquest alcalde quan parla de defensar la cultura i les tradicions crsitianes? A què es refereix quan parla de cultura cristiana? Certament no es refereix a l'Evangeli, perquè tots els fragments que se m'acudeixen de l'Evangeli parlen d'acollir l'immigrant, l'estranger, el pobre, el necessitat, el qui és rebutjat per alguna raó.

(continuarà)