Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït


Sovint hem sentit allò que el pitjor que pot passar a uns pares és perdre un fill. I hi estic d’acord. Potser per això m’ha sobrepassat trobar-me vàries vegades amb històries en què la mare ha abandonat el fill o els fills, o que se n’ha desentès quasi del tot. Sembla que no pugui ser, però aquí em vaig trobant amb persones que han estat abandonades de molt petites. Terrible. Com que només he parlat amb els qui han estat abandonats, no puc imaginar per quines raons els han deixat. Ells tampoc no ho entenen gaire (a vegades gens). Els pares (vull dir els homes) solen ser encara pitjors (amb excepcions: l’altre dia en vaig conèixer un que cuida del nen perquè la mare va marxar).

Però al mateix temps, també m’he trobat amb moltes històries de parents que han acollit els nens que havien estat deixats pels pares. I sovint acabes descobrint que aquell a qui anomenen “germà” en realitat és un cosí. Els qui l’adopten (de manera no oficial) molts cops són els oncles. I en tot és tractat com a fill, li donen tot. 

D’una banda, crec que la proporció d’abandonaments és més gran que en les nostres latituds. Però d’altra banda, la generositat d’altres persones també és en una proporció que em sembla més gran que en el nostre context.