Vés al contingut

Es parla de la "Nova Consciència" però en realitat, no és nova. Aquesta percepció més àmplia de la realitat: inclusiva, integradora, interdependent i holística, que actualment revela la física quàntica, la trobem en les cosmovisions del taoisme, hinduisme i budisme, (religions oceàniques) però també en la dimensió mística i espiritual de les religions teistes: el cristianisme, el judaisme i l'islam, així com en les cultures indígenes, que encara avui dia sobreviuen.

El llegat de saviesa de les tradicions espirituals ens posa a l'abast els principis filosòfics que requereixen la comprensió d'aquesta visió - no dual, holística i integradora- com a fonaments dels paradigmes emergents actuals. Però no només pel que fa al coneixement intel·lectual, sinó que també transmeten les vivències d'homes i dones que s'han endinsat en el camí de l'autoconeixement i que ens poden servir de referents i d'inspiració al llarg del nostre propi camí.

Necessitem urgentment connectar amb la nostra dimensió espiritual, la nostra qualitat humana, per integrar dins nostre aquesta visió més àmplia de la realitat. S'ha de sentir, i no només saber, que tots formem part d'un tot més gran que és la Terra, que tot està interrelacionat i que tots som interdependents.
En aquest sentit, només cal que tornem als orígens de les religions, que abracem el llegat de saviesa de les tradicions més antigues de la humanitat.

Hem de ser capaços de transcendir aquesta noció errònia d'un jo autoexistent i independent de la resta, superar la visió estreta i limitada de l'egocentrisme.
En totes les tradicions espirituals hi trobem testimonis de místics i místiques que han realitzat aquesta dimensió transpersonal de l'ésser humà, justament perquè el mateix procés vivencial de transformació interior –si és autèntic- dilueix aquesta fina línia que separa el jo dels altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.