Vés al contingut

Aquesta societat depredadora en la qual vivim, basada purament en els interessos econòmics a curt termini, ha generat tal alt grau de competitivitat i consum frenètic que ens ha portat a una situació sense precedents al llarg de la història: tots som responsables i alhora víctimes de la destrucció del nostre propi planeta. Moltes espècies ja han desaparegut i tots podem sentir, avui més que mai, la fragilitat de la nostra pròpia existència i la de tota la humanitat.

Cada dia, arriben a les nostres llars imatges de violència, intercalades amb imatges publicitàries que ens entumeixen davant el sofriment i ens fan somiar amb un món millor. Un món que cal adquirir i consumir. El consum és l'únic mitjà que ens ofereixen per a calmar la nostra set de voler més i més, les nostres ànsies per aconseguir un instant de felicitat. El motor que manté la roda del consumisme en perpetu moviment és el desig, la cobdícia, la insatisfacció… Deixar de conrear aquests aspectes suposa un enfrontament radical al sistema i una gran amenaça per a perpetuar el seu funcionament.

En aquests temps tan canviants, som testimonis, alhora que creadors, d'una nova visió de la realitat en la qual res pot comprendre's aïlladament. Tot està interconnectat i és interdependent. La situació actual, tant social com planetària, no permet perpetuar per més temps la visió fragmentària que hem estat sostenint.

La visió de la realitat que ens proporciona ara la nova física i el pensament ecològic, si bé resulta desconcertant per al pensament occidental, convergeix notablement amb els ensenyaments espirituals més antics de la humanitat. El gran repte, al qual s'enfronten les societats d'avui dia, és el desenvolupament espiritual. Només a través de la transformació interior, podrem transformar la societat. Amb la nostra visió fragmentària, hem separat l'espiritual del material. La percepció de la realitat, integradora i holística, ens porta ara a crear un món en el qual no existeixi divisió entre el cultural, el social i l'espiritual. L'espiritualitat ja no està limitada a l'àmbit de les religions, ha d'estar integrada en tots els àmbits de la societat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.