Vés al contingut

(Catalonia Sacra - l'Albergueria) L’activitat litúrgica és el moll de l’os de la naturalesa de qualsevol església. Les comunitats cristianes han procurat, al llarg dels segles, dotar-se de béns mobles que els permetessin donar dignitat, bellesa i importància a les diferents celebracions que s’hi duen a terme. En la Catedral de Sant Pere de Vic, el pas dels segles i la voluntat dels homes han deixat un seguit d’eines per al culte que avui considerem obres d’art cabdals en el conjunt del patrimoni cultural de Catalunya.

trsors.JPG

En aquesta visita guiada coneixerem els principals tresors artístics de la Catedral: La creu processional gòtica d’argent, obra de Joan Carbonell el 1394; el retaule major de Sant Pere, obra d’alabastre feta per Pere Oller vers el 1426; el retaule barroc de la Mare de Déu de la Rodona, traslladat a la catedral en enderrocar l’església de Santa Maria que hi havia al seu davant, i el sarcòfag de Sant Bernat Calbó, obra mestra de l’orfebreria barroca catalana, feta per Jaume Matons i acabada l’any 1728.

Visita guiada pels principals tresors artístics de la Catedral de Sant Perede Vic

Data: 22 de març de 2014

Hora: 12'00h

Lloc de trobada: atri de la Catedral de Sant Pere de Vic

Activitat gratuïta sense reserva prèvia.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.