Vés al contingut

Del 31 de juliol al 7 d’agost, prop de quaranta joves de les diòcesis de Catalunya han pelegrinat a la terra de Jesús, als orígens de la nostra fe. I ho han fet acompanyats per Fra Luís Quintana, franciscà, a través de la Comissaria de Terra Santa, i pels delegats diocesans de joventut de Girona i Tarragona amb preveres de les diòcesis de Barcelona i Girona.

Durant una setmana van esdevenir una petita comunitat creient que es va atansar als llocs sants per escoltar la paraula que Jesús, el missatge que tenia preparats per a cadascú d’ells. Uns dies intensos de pregària tot escoltant, reflexionant i celebrant in situ les paraules i els gestos del Senyor com també ser testimonis en primera persona de la difícil convivència entres dos pobles germans. Al llarg del pelegrinatge els joves també ha tingut l’oportunitat d’escoltar el testimoni de diversos joves cristians de Terra Santa com els del poble de Taybeh o els de la parròquia de Sant Salvador de Jerusalem.

DSCN4004.jpg

Testimonis d’una vivència de fe

«Sóc una de les persones que ha tingut la sort de viatjar a Terra Santa aquest agost amb el SIJ. Ha estat una experiència important, i per mi immillorable: un pelegrinatge com aquest, que segueix les passes de Jesús, apel·la a qualsevol cristià, però personalment ha estat un privilegi poder viure-la amb un grup “d’iguals”, de joves que parlen el mateix idioma en matèria de fe, que busquen posar-se en presència del Senyor a cadascun dels indrets visitats i que saben fer vivència de l’ensenyança de Sant Pau: viviu alegres. Anima’t a visitar Terra Santa, et commourà!»

Mar Artigas, diòcesi de Girona

«Ens havíem plantejat el pelegrinatge a Terra Santa com un camí per recórrer la terra de Jesús a la recerca d’Ell. Van reviure en només una setmana els llocs on esdevingueren des de l’Anunciació fins la Resurrecció. Però com sempre fa va ser Ell qui va sortir a l’encontre de cadascun de nosaltres»

Montse Bombí i Fran Sastre, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat

CIMG4470.jpeg

«Començant per Galilea, vam estar al llac de Tiberíades, a Cafarnaüm, al lloc de la multiplicació dels pans i peixos, a l’església de les Benaurances, vam pujar caminant cap a Mont Tabor, a Natzaret vam poder afegir-nos a la vetlla de pregària i adoració al santíssim de la comunitat cristiana de la ciutat, vam continuar cap al riu Jordà, renovant les promeses del baptisme, al Mar Mort... fins arribar a Betlem, a la basílica de la Nativitat, on exempta del bullici de fora, dins la gruta, vaig poder gaudir d’una estoneta de silenci i pregària davant aquest gran misteri. I a Jerusalem, impressionant, fent el Via crucis pels carrers de la ciutat fins arribar a la basílica del Sant Sepulcre. Costa d’explicar en paraules tota la càrrega emotiva que ha suposat el pelegrinatge, com en alguns llocs em vaig sentir emocionada, en d’altres impressionada, en d’altres commoguda... cal viure-ho!»

Núria Macip, arxidiòcesi de Tarragona

CIMG4476.jpeg

Veure fotos del pelegrinatge!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.