Vés al contingut

(Eloi Aran / CR) Una notable representació dels joves de les diòcesis catalanes mitjançant en SIJ ha matinat per desembarcat a primera hora a Barcelona i participar de la dedicació del temple de la Sagrada Família. En un principi tots els joves havien d’aplegar-se davant la façana del naixement però, per la pressió d’altres grups que també volien estar en el mateix lloc, han estat dispersats en diferents sectors. Així i tot, un bon grup de joves provinents de la diòcesi de Barcelona, de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat, han pogut seguir la celebració en el lloc indicat i participar amb Benet XVI en directe en el res de l’Àngelus. Entre els participants faltaven alguns responsables de la delegació de joves perquè estaven dins de l’actual basílica, però sí que hi havia diferents membres i promotors del MCEC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians) juntament amb el seu consiliari, Mn. Carles Muñiz, delegat diocesà d ela pastoral juvenil, i la seva presidenta Maria València. Els joves duien senyeres que havia fet arribar Òmnium Cultural al MCEC, juntament amb les pancartes “Som-hi a la JMJ!” i els fulards de l’Aplec de l’Esperit del passat curs.

Un cop finalitzada l’eucaristia, Benet XVI ha sortit a la façana del naixement i ha adreçat unes paraules als joves proposant-los com a model de vida lliurada als pobres a Maria Bàrbara de la Santíssima Trinitat, beatificada ahir a Porto Alegre, i també ha fet esment del català Sant Josep Manyanet. Finalment, just abans de començar el res de l’àngelus, el Sant Pare ha retornat a citar Gaudí i la seva amistat amb els més desafavorits, exemplificada amb les escoles que va projectar per als fills dels obrers del temple de la Sagrada Família, una catequesi de pedra a l’abast de tot el poble.
Encabat, les autoritats polítiques han anat sortint per la façana del naixement, començant pels reis Joan Carles i Sofia fins al president del parlament de Catalunya, Ernest Benach. Hi ha hagut una breu aclamació popular a la sortida de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i alguns intents de xiulada sense objectiu polític identificable que, sortosament, ha estat silenciada pels mateixos participants. La següent fita dels joves de les diòcesis catalanes ha estat l’àpat conjunt al Col·legi dels maristes del Passeig de Sant Joan, on s’hi han encaminat amb un cert retard, per presentar posteriorment la fita del proper estiu, les Jornades Mundials de la Joventut a Madrid.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.