Vés al contingut

Per saber-ne més

La Passió és la representació teatral de la vida, mort i resurrecció de Jesucrist, basada en els evangelis. Als Països Catalans, i sobretot al Principat de Catalunya, les primeres representacions es remunten al segle XV. Però hi ha una evolució cap un llenguatge actual i modern, i d'aquesta manera en les diferents representacions s'hi barreja avantguarda i tradició, aspecte que fa de les passions un muntatge teatral original, impactant i sorprenent.

Les representacions de la Passió tendeixen a un format espectacular per arribar a tot tipus de públic: religiós, turístic i teatral. Els textos –molt acurats– s'han vestit i decorat per atraure cada vegada més adeptes. Els actes sacramentals de Setmana Santa es van convertir en peces teatrals, i de les esglésies van passar a les places públiques, per acabar en espais teatrals. Avui, quan s'assisteix a una representació de La Passió no només s'hi va a veure un espectacle sumptuós, generós i d'impacte visual, sinó que es crea un emotiu ambient pel sentit dramàtic de l'acció.

(font: Wikipèdia)

Accedeix al mapa de les representacions de la Passió de NS Jesucrist a Catalunya clicant el mapa. Per complementar la informació, o esmenar-la si és errònia, adreceu-vos a redaccio@catalunyareligio.cat.

Vegeu Passions a Catalunya en un mapa més gran. Des d'aquí també les podeu veure en un mapa Google Earth.

Vegeu també La Setmana Santa als carrers de Catalunya.

Vegeu també Les celebracions de la Pasqua.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.