Vés al contingut

Demà divendres 26 de juliol, a la tarda, comença la JMJ.CAT a Llinars del Vallès. Una trobada, organitzada pel Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ), que aplegarà més de 150 joves de les diòcesis catalanes per viure l’esperit de la Jornada Mundial de la Joventut de Rio.
 

 
Els joves participants podran seguir en directe moments significatius de tota JMJ com el viacrucis o la vetlla de pregària així com participar de la celebració del perdó, les eucaristies de dissabte i diumenge presidides per Mons. Jaume Pujol i Mn. Josep Àngel Saiz, respectivament; el rés de laudes i vespres, el treball conjunt de grup, el temps lliure i les catequesis per adolescents i joves impartides per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona; Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona; Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat i Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa. Durant la trobada també es presentarà l’Aplec de l’Esperit 2014.
 
Aquests joves estaran en comunió amb els milers de joves que ja són a Brasil participant de la XXVIII JMJ amb el lema «Aneu a tots els pobles i feu-los deixebles meus» (Mt 28, 19). Una trentena de joves catalans acompanyats pel cardenal de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach i el bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, han anat a la JMJ de Rio.
 
La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és una gran trobada de joves d’arreu del món units en la fe i l’amor cap a Jesucrist. Segons Joan Pau II, «la finalitat principal de les Jornades és col·locar a Jesús en el centre de la fe i de la vida de cada jove, per a què sigui el punt de referència constant i la llum vertadera de cada iniciativa i de tota la tasca educativa de les noves generacions».
 
Aquestes jornades van ser una iniciativa de Joan Pau II després de veure les concentracions massives de joves, l’any 1984, en motiu de l’any jubilar a Roma. Amb aquesta proposta, el Sant Pare va voler convidar als joves a un major compromís amb l’Església, a pertànyer a ella rejovenint-la i a assegurar la transmissió de l’evangeli a les següents generacions.

Més informació a la pàgina de Facebook www.facebook.com/joveSIJ 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.