Vés al contingut
El mercat són els milions de joves que busquen quelcom els ompli la vida... i "compren" els que el Món els ofereix. Nosaltres, animadors, catequistes, professors, sacerdotes som els publicistes encarregats de fer descobrir als joves que aquesta fe que fa 2000 anys que l'Església confessa i transmet, és la millor inversió de la seva vida... Però com fer-ho?

COM TRANSMETRE'LS LA FE? CURS PER ANIMADORS DE JOVES from delejovebcn on Vimeo.

Per aquest motiu el cap de setmana del 2-3 de febrer la Delegació de joventut del bisbat de Barcelona hem organitzat un Curs d'animadors, amb el lema "Com transmete'ls la fe?".
Per suposat que no sortirem amb receptes màgiques, però sí us volem donar eines per fer descobrir als adolescents i joves en aquest de l'Any de la fe, que la fe cristiana no és una oferta més, ni quelcom només per gent gran ni per infants. Que la fe de l'Església pot ser també per ells una gran i enorme bona notícia!
Començarà dissabte amb les paraules de Carmen Pellicer, gran i coneguda teòloga i pedagoga valenciana, que ens mostrarà els reptes i oportunitats que avui tenim per transmetre la fe als joves, i com explicar el Credo als joves d'avui perquè esdevingui una bona nova per ells. A la tarda, en forma de taller, treballarem tres aspectes que creiem urgants avui dia en tota pastoral de joves: educar en l'afectivitat als adolescents, amb la Mercè Lajara, professoera de secundària i autora de materials sobre el tema; recursos per treure el màxim partit de les xarxes socials en la pastoral amb joves, amb Jordi Albert Garrofé, diaca de l'equip de la Delegació de mitanjs de comunicació del bisbat de Barcelona; Pistes i consells per acompanyar espiritualment als joves, amb el P. David Guindiulain, jesuita de la comunitat del Clot i que des de fa anys acompanya en la fe a joves.
Acabarem el dia pregant amb les Germanetes de l'Anyell, que en forma de taller-pregària ens ensenyaran com podem ensenyar a pregar als joves.
Diumenge 3 ens centrarem en com anunciar la fe als joves allunyats. Després d'una mostra de materials per a joves per aquest Any de la fe (vídeos Credo, fitxes Youcat, etc), el delegat de joves de Solsona, Marc Trulls i la delegada de Nova Evangelització del mateix bisbat, Teresa Valero, ens presentaran el Curs Alpha per a joves, un mètode extès per tot el món i que a Solsona han començat a aplicar en grups de confirmació. Hi haurà una sessió pràctica i entrega de materials.
Acabarem amb l'eucaristia, que incorporarà alguna idea per celebrar la fe amb els joves, i dinarem plegats.
Esperem que us sembli interessant, i apunteu-vos quan abans millor.

INSCRIU_TE!

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.