Vés al contingut
(Càritas) Darrere de la multitud de xifres que cada dia diferents institucions ens ofereixen sobre la pobresa, hi ha persones concretes, testimonis amb noms i cognoms que sovint romanen invisibles als ulls de la nostra societat.
Per tal de donar a conèixer aquestes realitats, Càritas Diocesana de Barcelona presenta –conjuntament amb Arrels Fundació i el Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia– el “Concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió social”.
Aquest concurs s’adreça a joves creadors audiovisuals i a aquells que encara s’estan formant i tenen interès en els temes socials. L’edat de participació és entre 18 i 30 anys. Es valorarà que els films presentats, a més de reflectir situacions i històries reals, tinguin una mirada crítica vers les causes estructurals de la pobresa i l’exclusió.
Les pel·lícules candidates han de ser inèdites, amb una durada d’entre 5 i 10 minuts, i han de respondre a una o més de les següents qüestions:
  • Es pot viure amb una Renda Mínima d’Inserció?
  • Tinc 45 anys i m’acabo de quedar a l’atur. Quin futur m’espera?
  • Puc viure dignament en aquest país si sóc estranger/a i no tinc feina?
  • La crisi econòmica està desclassant la classe mitjana?
  • On ens porta la pèrdua de drets socials?
El termini de presentació dels curts és el dijous 27 de febrer de 2014. Els 10 films finalistes es donaran a conèixer el 27 de març i optaran al 1r, 2n o 3r premi. Els guardons es lliuraran en una gala que tindrà lloc a l’abril de 2014 al Palau Robert.
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.