Vés al contingut

Moltes felicitats al Max Gasia, l’Aïda Cunill, la Paula Leyes i a la resta d’estudiants que han superat les proves Un 9,9 és la nota més alta de la selectivitat del 2019 i l’ha obtinguda l’Eduard Garrabou, alumne de l’Institut Antoni Torroja de Cervera. Amb un 9,8 hi ha quatre alumnes, entre ells en Max Gasia Tost, que ha estudiat al col·legi Episcopal Mare de Déu de la Acadèmia de Lleida, i amb un 9,7, la Paula Leyes Carreño, del col·legi Santa Teresa-Ganduxer de Barcelona.

La qualificació més alta obtinguda entre els examinats a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha estat d’un 9,7 i correspon, respectivament, a l’Aïda Cunill Carrera, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, i al Diego Hernández, alumne de l’Institut Gelida, de la mateixa població. Els dies 12, 13 i 14 de juny, un total de 33.944 estudiants es van presentar a les proves d’accés a la universitat (PAU). D’aquests, 29.243 es van examinar de la fase general i 4.701 només de la fase específica.

Dels estudiants que enguany han cursat segon de batxillerat, un total de 27.554 (97,36%) són aptes per accedir el proper curs a la universitat. La nota mitjana de PAU (fase general) d’aquests estudiants és de 6,638. La nota mitjana de l’expedient de batxillerat ha estat de 7,43, i la nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,115. Dels 4.701 estudiants que només s’han examinat de la fase específica, 1.922 aptes procedeixen de batxillerat i 1.784 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d’aquests alumnes de la fase específica aprovats ha estat del 88,21% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 70,74% en el cas d’alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Dins de la fase general de les PAU, l'assignatura amb una mitjana de qualificacions més alta ha estat l’Alemany, amb un 7,84. Per contra, ha estat l’Anglès la que ha obtingut una nota mitjana més baixa, amb un 6,43. Pel que fa a les assignatures de la fase específica, la que ha obtingut la millor nota mitjana ha estat Dibuix Artístic (7,45), seguida de Grec (7,30) i Cultura Audiovisual (7,24). L'única assignatura amb una mitjana de suspens ha estat Electrotècnia, amb un resultat de 4,85 punts sobre 10.

Enguany hi ha 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 19 de juliol a Barcelona. Un any més, els resultats a les PAU de l’alumnat de l’Escola Cristiana de Catalunya són molt satisfactoris. No tan sols pels que encapçalen les taules de puntuació, sinó també pel conjunt de resultats de tot l’alumnat, que és el que veritablement evidencia el bon fer de les escoles. La nostra enhorabona als estudiants, al professorat i a les escoles, i molta sort i encert als nous universitaris i a les noves universitàries en el camí que iniciaran en un futur molt proper.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.