Vés al contingut
Imatge del tres alumnes
A l'esquerra, Ruben Montes, del Pare Manyanet de Reus. Foto: Tarragona Digital. A la dreta, Carlota Masó i Martina Dalmau (en pantalla), de La Salle Girona. Foto: Diari Empordà

Moltes felicitats al Rubén, la Carlota i la María així com a la resta d’estudiants que han superat les proves

 

El Rubén Montes, estudiant del col·legi Pare Manyanet de Reus, és un apassionat de les lletres, i té clar que vol estudiar un doble grau en Traducció i Interpretació i Llengües Aplicades a la Universitat Pompeu Fabra. Amb un 9,8, el Rubèn és la millor nota en la fase general de les PAU a la demarcació de Tarragona. Explica que moltes vegades li han preguntat per què, amb notes tan altes, no es dedica a les ciències, però ell té clar que és el que li agrada i ha lluitat per això.

La Carlota i la Martina són companyes i amigues de La Salle de Girona, on han cursat els batxillerats humanístic i social, i han obtingut les millors notes de la selectivitat a les comarques gironines. Carlota Masó i Martina Dalmau s'han felicitat per videoconferència, perquè la Martina és a Logronyo fent unes olimpíades de matemàtiques. Carlota començarà el grau en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona, i la Martina es quedarà a Girona, on estudiarà Publicitat i Relacions Públiques.

Moltes felicitats i molta sort en els estudis universitaris que ben aviat afrontareu.

El 97% dels alumnes catalans han superat la fase general de les proves d'accés a la universitat 2024 de la convocatòria de juny per quart any consecutiu. En les proves es van matricular 42.550 estudiants, dels quals finalment es van presentar 41.736 (41.049 al 2023), una nova xifra de rècord. La qualificació màxima d’aquesta fase és de 10 punts. La resta, 7.776 estudiants, només es van presentar a la fase específica, que és voluntària i on van realitzar fins a un màxim de tres exàmens per apujar nota fins als 14 punts.

Dels 33.960 estudiants que van realitzar la fase obligatòria de la PAU 2024, un total de 32.946 alumnes l’han superat, segons els resultats inicials. Concretament, enguany el percentatge d'alumnes que ha superat les proves és del 97,01% mentre que l’any 2023 va ser del 97,15% (resultats definitius). En les convocatòries de 2022 i 2021, els percentatges detallats van ser del 96,98% i del 96,92%, respectivament. Pel que fa a la nota mitjana de PAU com d’accés a la universitat es mantenen estables, segons els resultats inicials corresponents a la fase general. Concretament, la mitjana PAU ha estat de 6,747 (6,787 el 2023) i la mitjana d’accés a la universitat de 7,276 (7,271 el 2023). Per sexes, les dones tenen ambdues notes mitjanes per sobre del global. 

Un any més ens hem de felicitar perquè els resultats a les PAU de l’alumnat de l’Escola Cristiana de Catalunya són molt satisfactoris. No tan sols pels que encapçalen les taules de puntuació, sinó també pel conjunt de resultats de tot l’alumnat, que és el que veritablement evidencia el bon fer de les escoles. La nostra enhorabona als estudiants, al professorat i a les escoles.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.