Vés al contingut

Amb una salutació ben cordial, reprenem l’activitat del FECC Informa aquesta darrera setmana del mes d’agost, tot desitjant que hàgiu gaudit d’uns merescuts dies de descans, enguany tal vegada més que mai. Els equips directius i d’altres membres del personal ja escalfen motors per enllestir un nou curs, tot esperant la reincorporació del gruix de la plantilla la setmana vinent.

Ens acomiadàvem al FECC Informa del mes de juliol anunciant que el Govern aprovà la pròrroga per al curs 2021-2022 del Programa temporal de mesures extraordinàries del curs 2020-2021 per als centres educatius en el marc de la pandèmia per la Covid-19, la qual cosa comporta el manteniment de la “plantilla extraordinària” de personal docent. També acabàvem el curs amb la referència a la concentració unitària del sector del dia 28 de juny i del seu ressò, en especial el del Conseller d’Educació, amb un compromís de diàleg amb el sector que ja té un calendari concret de trobades i que s’inicià el dia 23 de juliol amb una trobada entre els representants de les titularitats dels centres concertats amb la Secretària general del Departament i la Directora general de Centres concertats i Centres privats.

Sense oblidar les novetats judicials, com la sentència que declarà nul de ple dret el Pla de Xoc del Consorci d’Educació de Barcelona del curs 2019-2020.

Anunciàvem també el relleu en la secretaria general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya amb el nomenament de la Sra. Meritxell Ruiz com a nova Secretària General, càrrec que assumirà de forma oficial el proper 1 de setembre, i la jubilació del P. Enric Puig.

No són aquestes les úniques novetats. La FECC estrena nova web de manera oficial a partir del proper dia 1 de setembre, tot i que ja es troba en fase operativa. Era un canvi necessari, perquè calia adaptar la nostra pàgina corporativa després de 20 anys treballant amb una versió que ha fet el seu servei, però que ja resultava obsoleta. Aquesta renovació s’ha fet sota la missió, la visió i els valors que inspiren la nostra tasca, que procura la millora dels serveis que les escoles cristianes presten a l’Església i a la societat, donant respostes adequades a les necessitats educatives, proposant principis generals en matèria educativa i d’ensenyament i estimulant la col·laboració de tots els interessats en l’educació cristiana, dins el seu àmbit d’actuació.

Com ja tindreu ocasió de comprovar, la web s’estructura en nou àmbits de contingut, amb els seus desplegables: Fundació, Transparència, Entitats, Formació, Pastoral, Serveis, Comunicació, Projectes, Zona restringida i Contacte. També disposa d’accessos directes, entre els quals, a la Guia de Serveis, Borsa de Treball, Tria Escola cristiana, Centre d’exàmens Cambridge, inscripció als cursos, l’agenda... I tots, emmarcats en un disseny que remodela completament al que fins ara estàvem familiaritzats. Esperem que sigui una eina més d’ajut, suport i estímul a la tasca del nostre col·lectiu i que pugui mostrar flexibilitat i capacitat d’adaptació a les exigències del dia a dia.

Finalment, volem manifestar la nostra confiança en l’esforç i compromís cívic de tothom en la lluita contra una pandèmia que encara és present, on la professionalitat i dedicació a bastament demostrada dels treballadors de les escoles continuarà jugant un paper transcendental. També en el bon fer de les autoritats a l’hora d’establir criteris, mesures i ajuts. Invoquem l’ajut de l’Esperit Sant per encarar la construcció d’un futur generós, solidari i creatiu.

La nostra salutació més cordial i el desig dels millors ànims per a afrontar aquest nou curs.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.