Vés al contingut

Amb el títol Graduats... en pastoral educativa per a temps pandèmics, arriba el darrer lliurament del butlletí Llambregades de pastoral educativa del curs 2020/21. L’apartat de reflexió s’inicia amb l’article “Expert en Pastoral Educativa”, on s’exposa la necessitat i es dona informació de la propera 13a edició del “Títol universitari en Escola de Pastoral Educativa” de cara al proper curs. Segueix una pàgina on es recullen el lliurament de la “cafeïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa” del mes de maig i juny, on en Xavier Casanovas (Cristianisme i Justícia) i en Josep Otón (ISCREB) responen les preguntes “Som una escola de fraternitat?” i “És el mateix interioritat que espiritualitat?”, respectivament.  

Passant a l’apartat de bones pràctiques, s’inicia amb la primera entrevista que apareix al butlletí i que ha estat feta a en Xavi Nus, President del MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans), preguntant de forma especial per la relació entre l’educació en el lleure i els centres educatius de la FECC. Posteriorment, la Yolanda Alastrue, cap de pastoral del col·legi Concepcionistes de BCN, ens presenta la dinàmica “Pray&Play”, basada en la introducció de diorames amb figures de playmòbil en la tasca pastoral.

La secció de recursos consta de tres parts. El primer és la fitxa de treball de la pel·lícula Sound of metal, proposada per les habituals Montserrat Claveras i Assumpta Montserrat. El segon és específic d’aquestes dates i és una cadena de propostes de lectures estivals, on es presenten tres llibres: “Tabor. El Déu amagat en l’experiència”, de Josep Otón; “Una revolución de cuidados para nuestra pastoral escolar”, d’Óscar Alonso; i “Hacia una pastoral del cafè”, d’Omar Villar. Clou aquesta secció l’acostumat Ciberllambregades, on hi trobem ressò de diferents recursos: des de l’exposició “Barcelona al carrer”, que organitza el Museu Diocesà de Barcelona arran dels 700 anys de la Festa del Corpus Christi, fins la nova campanya “La conversió ecològica és possible” promoguda per Justícia i Pau entre d’altres.  

En l’apartat de formació es presenten les propostes del Programa Pastoral i Sòcio-educatiu per a aquest estiu. Cal destacar, de forma especial, la primera edició d’un curs acreditat de GodlyPlay a l’Escola Cristiana; una iniciativa que conjuga l’espiritualitat amb la pedagogia Montessori i el treball dels relats bíblics molt interessant. Les altres dues formacions presentades són “ReliReload. Carrega les piles per la classe de religió”, pensada especialment pel col·lectiu de docents de la religió; i “Eines pedagògiques per al treball del dol a nivell sòcio-educatiu”, pensada especialment per a tutors i agents dels departaments d’orientació psicològica dels centres educatius, comptant amb dues grans formadores: Marta Burguet (SADiM) i Montse Esquerda (Institut Borja de Bioètica).

Tanca aquest Llambregades una pàgina que fa especial il·lusió: la dels premis. Enguany es presenta la primera edició del Premi Gaudí per a treballs de recerca de batxillerat i projectes de CFGS de temàtica del fet religiós. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i la FECC amb el suport de l’editorial Castellnou. També apareix la 11a convocatòria del Premi Armengol-Mir, un clàssic ja de la pastoral educativa, que tanca termini de presentació de treballs el proper 15 de juliol.  

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.