Vés al contingut

Imatge eliminada.

Amb l’encapçalament “Llums de Nadal”, el número de desembre del butlletí Llambregades de pastoral educativa de la FECC convida les comunitats educatives a viure les festes de Nadal des d’una perspectiva atenta al propi ideari. Atesa la particularitat i el fet disruptiu que implica tota celebració religiosa en el calendari, l’estructura habitual del butlletí també ha estat modificada.

En un primer apartat de reflexió, hi trobem l’escrit “El plat a taula”, on el Departament de Pastoral de la FECC reflexiona a propòsit de la dificultat de poder fer trobades nadalenques entorn d’una taula, especialment el sopar de Nadal de cada centre educatiu, i com poder trobar-hi un sentit actualitzat. Posteriorment, es fa l’anunci de la nova modalitat de les Jornades de Pastoral Educativa d’enguany, que porten com a lema “co[n]VID[A]... perquè tinguin vida a desdir (Jn10,10)”. Cal estar atents a aquesta comunicació, perquè hi apareix la calendarització d’aquesta primera part de les jornades, que consistiran en trobades territorials del Departament de Pastoral de la FECC amb els Caps de Pastoral dels centres educatius. Es prega que es prengui nota i es reservi l’horari indicat.

Dins de l’apartat de recursos, seguim comptant amb les propostes de cinema, aquesta vegada a mode de tríptic nadalenc, realitzades pel tàndem de la Montserrat Claveras i l’Assumpta Montserrat. La novetat d’aquest butlletí és la presentació del que s’ha anomenat “Flyers nadalencs”, que consisteix en el disseny d'un full per les dues cares amb materials i activitats per treballar el Nadal tant a l’aula com a casa. Hi ha un “flyer nadalenc” pensat per a educació primària (especialment primer i segon cicle) i un altre pensat per a educació secundària (especialment final de l’ESO i batxillerat/cicles). Es proposa que el lector del butlletí pugui imprimir el full a dues cares i fer-lo “volar” a tota la comunitat educativa. Complementa l’apartat de recursos l’habitual pàgina del Ciberllambregades, on destaca la condensació i presentació de tots els materials d’Advent i Nadal que han estat publicats al blog de pastoral de la FECC dins de “ViviT. Portal de pastoral educativa”.

Finalment, ja a les pàgines de propostes formatives, destaquem les dues primeres formacions del 2021. La primera, “Escoles Laudato Si’, una perspectiva pedagògica i pastoral”, serà impartida per Carles Armengol, bon coneixedor de les escoles cristianes i coordinador del Grup de treball d’Ecologia i Justícia de la reconeguda institució Justícia i Pau. La segona, “Disseny, implementació i avaluació del Pla de Pastoral”, serà impartida per Lluís Sierra, que feia aquesta formació dins l’Escola de Pastoral (EdP). Atès que aquest any no hi ha EdP, s’ha considerat interessant d'oferir un dels seus aspectes més sol·licitats pels centres.

Clouen aquest número el ressò de l’obertura de l’11a edició del Premi Armengol Mir i un índex dels temes tractats en el butlletí Llambregades des del mes de maig fins ara.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.