Vés al contingut

Per saber-ne més

En aquesta successió vertiginosa d’esdeveniments que ens toca viure, l’escola torna a ser centre d’atenció de certs debats que ens costa d’entendre i d’acceptar i que ens dolen. Els darrers dies s’han fet públiques declaracions de diversos representants parlamentaris o del govern de l’Estat entorn un pretès adoctrinament i incitació a l’odi nascuts en el sí de les escoles.

L’escola no ha adoctrinat ningú. Ans al contrari, ha estat un espai de tolerància, d’integració i de llibertat, un espai de renovació pedagògica i d’igualtat d’oportunitats que, si alguna cosa necessita, no són polèmiques que incitin a la confrontació estèril i perjudicial entre les persones, sinó més suport, més reconeixement de la feina feta, un finançament públic més just, en el cas de les escoles concertades, i més confiança en les persones implicades en el dia a dia de les escoles.

Les polèmiques declaracions han tingut resposta de la comunitat educativa. S'han fet públics al llarg de la passada setmana per part de la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC, de l’Associació de Professors de les Escoles Cristianes de Catalunya (APECC) i de la mateixa Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Contemplem, també amb neguit, les mesures adoptades darrerament pel Govern de l'Estat. Avui encara és d'hora per copsar-ne l'abast a l'escola. És clar, però, que volem defensar el treball fet i el que hem de continuar fent, respectant els drets de les persones implicades en l'activitat docent: alumnes, professors i personal d'administració i serveis; els drets dels titulars i de les institucions a fixar un projecte educatiu i els drets dels pares i mares a escollir l'escola que volen per als seus fills. Estudiarem i valorarem els esdeveniments que es vagin produint. Volem seguir treballant en pau i per a la pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.